Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Έρχεται ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών – Ο ρόλος του QE της ΕΚΤ

tags :
JP Morgan: Έρχεται ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών – Ο ρόλος του QE της ΕΚΤ
Ήρθε η ώρα για αγορές επί ευρωπαϊκού εδάφους, αναφέρει η JP Morgan
Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσιάζουν υστέρηση έναντι των αμερικανικών τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η ανάπτυξη της ευρωζώνης σταμάτησε εν μέσω του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Αλλά αυτή τάση αναμένεται να αντιστραφεί, σύμφωνα με την JP Morgan, η οποία τονίζει ότι ήρθε η ώρα για αγορές επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Από τον Ιανουάριο του 2018, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε συνολική απόδοση 15,6%, έναντι 6,4% για το Stoxx Europe 600, σύμφωνα με το FactSet.
Αλλά αυτή η τάση θα αντιστραφεί τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με την JP Morgan οι επενδυτές θα πρέπει να μειώσουν την έκθεσή τους στις αμερικανικές μετοχές, δεδομένου ότι είναι σχετικά σχετικά ακριβές, ενώ συστήνει την υποβάθμιση της σύστασης σε ουδετερότητα, ενώ αναβαθμίζει εκείνη των ευρωπαϊκών τίτλων σε overweight.
Επιπλέον, προέβλεψε ότι η πρόσφατη αδυναμία στην ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία αντανακλάται στις αδύναμες αναγνώσεις των ερευνών του δείκτη διαχείρισης προμηθειών (PMI), αναμένεται να ανακάμψει από τη νομισματική ώθηση και την πιθανή λύση της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Η βασική εκτίμηση είναι ότι η μακροχρόνια πτωτική πορεία των PMI της Ευρωζώνης θα πρέπει να τερματιστεί", έγραψε η JP Morgan.
"Η μόνη φορά που οι νέες παραγγελίες της Ευρωζώνης ήταν σημαντικά πιο αδύναμες από τα τρέχοντα επίπεδα ήταν κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, όταν οι πιστωτικές αγορές έπαψαν να λειτουργούν και οι ισολογισμοί των τραπεζών ήταν υπό πίεση".
Αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη φορά, υποστήριξε η JP Morgan, καθώς "η τελευταία έρευνα για τις τραπεζικές χορηγήσεις της ΕΚΤ, που βγήκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, έδειξε βελτίωση των προτύπων δανεισμού".
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιό της να ξεκινήσει την αγορά καθαρών περιουσιακών στοιχείων ύψους 20 δισ. ευρώ μηνιαίως.
"Υπάρχει μια θετική, ηγετική σχέση μεταξύ της αύξησης της προσφοράς χρήματος στην ευρωζώνη και των PMI", έτσι ώστε η αύξηση της ποσότητας των χρημάτων "να ενισχύει την επικείμενη ανάκαμψη των PMI", αναφέρει η JP Morgan.
Μια άλλη δύναμη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση των ευρωπαϊκών μετοχών στα επόμενα τρίμηνα είναι τα δημοσιονομικά κίνητρα, τα οποία συνήθως ορίζονται ως αυξημένες κυβερνητικές δαπάνες και φορολογικές περικοπές.
Ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες, ειδικά εκείνοι στη Γερμανία, αντιστάθηκαν στις προσκλήσεις για περισσότερες δαπάνες, υπάρχει μια σαφής πιθανότητα αύξησης των επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης