Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέα προειδοποίηση UBS: Η μεγάλη απειλή της πτώσης της κερδοφορίας θα «χτυπήσει» τις αγορές

tags :
Νέα προειδοποίηση UBS: Η μεγάλη απειλή της πτώσης της κερδοφορίας θα «χτυπήσει» τις αγορές
Η απειλή είναι μία: οι προσδοκίες για την κερδοφορία
Μια μεγάλη απειλή για τις αγορές περιμένει...
Και κάποια στιγμή θα κάνει την εμφάνισή της.
Αυτό αναφέρει ο αναλυτής Francois Trahan, της UBS, κόντρα στο ήπια θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τελευταία στις αγορές.
Και σύμφωνα με αυτόν η απειλή είναι μία: οι προσδοκίες για την κερδοφορία.
"Κάθε αγορά αρκούδων των τελευταίων 50 ετών έχει πυροδοτηθεί από την πραγματική πτώση των μελλοντικών κερδών στις εισηγμένες του δείκτη S&P 500", αναφέρει ο Trahan, ο οποίος περιέγραψε ένα επιδεινούμενο τοπίο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συναίνεση για τον ρυθμό αύξησης των μελλοντικών κερδών σε ετήσια βάση μειώθηκε σε μόλις 1% από την κορυφή του 23% το Σεπτέμβριο του 2018.
Και οι κορυφαίοι οικονομικοί δείκτες που προβλέπουν τη μελλοντική δραστηριότητα και μπορούν να προσφέρουν ενδείξεις για τις μελλοντικές τάσεις των κερδών, υποδεικνύουν επίσης μεγαλύτερη αδυναμία, όπως φαίνεται στο διάγραμμα:

"Τελικά, το πιο ευάλωτο μακροοικονομικό υπόβαθρο για τις μετοχές συμβαίνει όταν η άνοδος των κερδών προωθείται αρνητικά, καθώς τα LEI τείνουν προς τα κάτω, ωθώντας τα P/E χαμηλότερα", αναφέρει ο Trahan, ο οποίος προσφέρει ένα άλλο δυσοίωνο διάγραμμα:

Υποστηρίζει επίσης ότι οι επενδυτές δεν υπολογίζουν τις πιθανές αποφάσεις της Fed, διότι τα επιτόκια και οι μετοχές είναι προς το παρόν συσχετισμένες θετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης