Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποκλείονται από την αιμοδοσία οι κάτοικοι του Κορδελιού - Ευόσμου - Λόγω κρουσμάτων ελονοσίας

tags :
Αποκλείονται από την αιμοδοσία οι κάτοικοι του Κορδελιού - Ευόσμου - Λόγω κρουσμάτων ελονοσίας
Επανέρχεται ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία για τους κατοίκους του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου
Επανέρχεται ο αποκλεισμός απ΄την αιμοδοσία όσων διαμένουν ή εργάζονται στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου λόγω κρουσμάτων ελονοσίας, σύμφωνα με οδηγίες που έστειλε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε όλες τις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χάρις Ματσούκα, ο αποκλεισμός των κατοίκων του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου είχε αρθεί το περασμένο καλοκαίρι, διότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκε πιλοτικά πρόγραμμα μοριακού και ορολογικού ελέγχου του αίματος αιμοδοτών από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο λόγος που επιλέχτηκε η περιοχή του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου για την εφαρμογή αυτού του πιλοτικού προγράμματος ελέγχου αίματος ήταν ο μεγάλος αριθμός κατοίκων και κατά συνέπεια και αιμοδοτών, ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη έλλειψη αίματος, η οποία ούτως ή άλλως κατά τους θερινούς μήνες είναι μεγάλη.
«Η συνήθης τακτική είναι να αποκλείονται από την αιμοδοσία κάτοικοι χαρακτηρισμένων περιοχών με κρούσματα ελονοσίας», εξήγησε η κ. Ματσούκα και πρόσθεσε ότι στην περιοχή Κορδελιού- Ευόσμου, όσο εφαρμοζόταν το πιλοτικό πρόγραμμα ελέγχου, δεν υπήρχε λόγος αποκλεισμού, επειδή ακριβώς το αίμα ελεγχόταν. Το πιλοτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και έχουν εξαντληθεί όλα τα αντιδραστήρια ελέγχου αίματος, των οποίων η χρήση προβλεπόταν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης