Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι παρελάσεις των μαθητών, οι αστειότητες των κοριτσιών και η συμβολικότητα

tags :
Οι παρελάσεις των μαθητών, οι αστειότητες των κοριτσιών και η συμβολικότητα
Η συλλογική και ιστορική μνήμη πρέπει να ενδυναμωθεί αυτό θα ισχυροποιήσει την εθνική συνείδηση.
Για μια ακόμη φορά οι παρελάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων με αφορμή μια απρεπή αλλά όχι δόλια στάση ορισμένων κοριτσιών να παρελάσουν ως καρικατούρα.
Οι παρελάσεις έχουν μια συμβολικότητα, αποτελούν μέρος της συλλογικής μνήμης για το ιστορικό παρελθόν της Ελλάδος, το ΟΧΙ στους Ιταλούς, για την επανάσταση του 1821.
Οι παρελάσεις μπορεί για ορισμένους να μοιάζουν αναχρονιστικός τρόπος έκφρασης της συλλογικής μνήμης αλλά αποτελούν ένα καλό τρόπο τα νέα παιδιά να διατηρήσουν τις παραδόσεις.
Ορισμένα κορίτσια αποφάσισαν να διακωμωδήσουν την παρέλαση μη αποδεχόμενες την ορθότητα δηλαδή τον βηματισμό και υιοθετώντας ένα ασύμμετρο και προκλητικό βηματισμό ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα.
Τα νέα παιδιά βλέπουν την 28η Οκτωβρίου ή την 25η Μαρτίου ως μέρες αργίας από το σχολείο και σε αυτό ευθύνη φέρει κυρίως το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
Η αριστερά φέρει μεγάλη ευθύνη για τον εκχυδαϊσμό πατροπαράδοτων εθίμων και οι διεθνιστές αριστεροί συνεχίζουν να μολύνουν τις κοινωνίες με την κατάργηση των παραδοσιακών αξιακών κανόνων που διέπουν τις κοινωνίες.
Φθάσαμε άντρες να παντρεύονται μεταξύ τους, ότι πιο γελοίο, φθάσαμε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά.
Όλα αυτά δεν αποτελούν πρόοδο, είναι η επανάληψη της ιστορίας, σε κάθε τέλος του πολιτισμού η ηθική κατάπτωση βασιλεύει.
Η κατάργηση της ιστορικής μνήμης γιατί περί αυτού πρόκειται όταν μιλάμε για κατάργηση της παρέλασης έχει ένα σκοπό να περιθωριοποιηθεί η εθνική συνείδηση.
Αποτελεί ντροπή για ένα έθνος να χλευάζει την εθνική του συνείδηση, καθώς χλευάζει τους αγώνες, τις θυσίες και την ιστορία του.
Οι έλληνες πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις νίκες και τις ήττες μας, για τα ήθη και έθιμα μας γιατί αποτελούν μέρος της ιστορίας μας.
Προφανώς και δεν θα υιοθετήσουμε την άποψη ότι οι δεξιοί είναι οι πατριώτες και οι αριστεροί οι μολυσματικοί τύποι που χλευάζουν την ιστορία.
Όμως αντί να γιορτάζουμε την ανοησία του Πολυτεχνείου ή τον Γρηγορόπουλο είναι τιμή για την πατρίδα μας να θυμόμαστε ότι κάποιοι αγωνίστηκαν για την δική μας ελευθερία.
Κάποιοι σκοτώθηκαν για εμάς, σε αντίθεση με εμάς που χαλαρώνουμε στις καφετέριες της παραλιακής.
Η συλλογική και ιστορική μνήμη πρέπει να ενδυναμωθεί αυτό θα ισχυροποιήσει την εθνική συνείδηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης