Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το ενδιαφέρον σε επιλεγμένες μετοχές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το ενδιαφέρον σε επιλεγμένες μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Λίγο πιο πάνω από το χθεσινό κλείσιμο ξεκίνησε η συνεδρίαση με τα ΕΛΠΕ να κινούνται ανοδικά λόγω ειδησεογραφίας. Ανοδικά και η ΔΕΗ αλλά καλή είναι και η εικόνα των τραπεζών μετά τα χθεσινά υψηλά.

ΕΛΠΕ: Οι ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα φέρνουν τη μετοχή και πάλι στο επίκεντρο. Ενισχύεται κατά 1,55% και βρίσκεται στα 8,54 ευρώ με όγκο 10 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν το όνομα του Ιβάν Σαββίδη ως τον επιχειρηματία με τον οποίο ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αποκλειστικές συζητήσεις η διοίκηση για το Πόρτο Καρράς. Υπενθυμίζεται πως δεν είχε ανακοινώσει όνομα η εταιρεία.

Δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα μπορούσαν να έχουν αυτές οι συζητήσεις, αλλά συχνά ο επιχειρηματίας προσφέρει περισσότερα στις επιχειρηματικές κινήσεις που έχει κάνει τελευταία προκειμένου να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία που βγαίνουν προς πώληση, έναντι άλλων.

Ο επενδυτής στα τρέχοντα επίπεδα ή μένει για να δει όλο το έργο ή αποχωρεί με μία πολύ καλή απόδοση και αναζητά άλλες ευκαιρίες για να καλύψει τη διαφορά που ίσως υπάρξει. Αρκετές μετοχές έχουν υποχωρήσει και μπορούν να δώσουν ευκαιρίες για κάλυψη της απόστασης.

Η στήλη παρακολουθεί τη μετοχή από πολύ παλιά από επίπεδα που απλά έδειχναν το πόσο υποτιμημένη ήταν αλλά ελάχιστοι την είχαν πιστέψει. Θα μπορούσαμε να πούμε το κλασσικό… ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Άνοιξε στα 2,51 ευρώ με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Η στήλη θεωρεί την αξία υψηλότερη των 101 εκατ. ευρώ…

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μας άρεσαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου και λόγω των συνθηκών που επικράτησαν στα εμπορεύματα θα πούμε πως η εισηγμένη τα πήγε αρκετά καλά ειδικά στο τρίτο τρίμηνο. Από τον όμιλο η στήλη συμπαθεί τη συγκεκριμένη λόγω χαμηλής αποτίμησης. Στα 1,7940 ευρώ με άνοδο 2,51% με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΑΔΜΗΕ: Με καλό όγκο ενισχύεται 2,14% και βρίσκεται στα 2,15 ευρώ λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ.

ΛΑΜΔΑ: Στα 7,15 ευρώ με όγκο 3 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στις χθεσινές δημοπρασίες έκλεισε σε υψηλά ημέρας και με αρκετή απόσταση από την τελευταία τιμή. Σήμερα δείχνει πως μπορεί να κρατήσει τα 1,84 ευρώ αν το επιτρέψει και το κλίμα στην αγορά.

CENTRIC: Το γράψαμε και χθες ότι δείχνει έτοιμη η μετοχή για το επόμενο επίπεδο. Συσσώρευσε καιρό κάτω από τα 0,24 ευρώ και σήμερα οι αγοραστές βγαίνουν υψηλότερα.

CPI: Δημοσίευσε αποτελέσματα χρήσης η οποία έληξε στις 30/6/19. Τα αποτελέσματα δε δείχνουν κάτι που να δικαιολογεί την ανοδική κίνηση της μετοχής στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Τον Οκτώβρη η μετοχή από τα 0,30 ευρώ πήγε μέχρι 0,44 ευρώ.

Οριακή η ζημία στη χρήση και ενισχύθηκαν τα EBITDA, αλλά η αποτίμηση είναι πλέον σημαντικά υψηλότερη της καθαρής θέσης και ο δείκτης EV/EBITDA υψηλός για τα δικά μας κριτήρια.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Γίνεται προσπάθεια να πιεστεί ξανά η μετοχή προς τα 2 ευρώ. Με όγκο κάτω από 2 χιλ.. τεμάχια βρίσκεται στα 2,04 ευρώ με τον αγοραστεί να είναι στα 2,02 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης