Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι μετοχές θα αποδώσουν καλύτερα από τα ομόλογα το επόμενο 12μηνο

tags :
Goldman Sachs: Οι μετοχές θα αποδώσουν καλύτερα από τα ομόλογα το επόμενο 12μηνο
Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μία περίοδο αρκετά ήπιων αποδόσεων, προειδοποιεί η Goldman Sachs
Την άποψη ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν να προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις, αν και με σαφείς τάσεις υποχώρησης, σε σύγκριση με τα ομόλογα εντός του επόμενου 12μηνου εκφράζει η Goldman Sachs, σε έκθεσή της υπό τον τίτλο « Inflection Detection: What the market is pricing» («Ανίχνευση παραμόρφωσης: Τι αποτιμά η αγορά»).
Παράλληλα, όμως, τονίζει ότι οι μετοχές και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο δεν έχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα.
Image
Πιθανώς σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η αύξηση του risk premium και ορισμένα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στις μετοχές, αλλά τα θεμελιώδη στοιχεία υποδεικνύουν ότι εντός του 2020 οι αποδόσεις θα είναι χαμηλές ή ακόμη και «παγωμένες».
Πάντως οι αναλυτές της Goldman Sachs υπογραμμίζουν ότι οι φόβοι για ύφεση είναι υπερβολικοί και θεωρούν ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να επιτύχει μέση ανάπτυξη 3% το 2020.
Όμως την ίδια ώρα η ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή θα είναι περιορισμένη, με εκτίμηση ότι η αύξηση θα κυμανθεί από 2% σε ΗΠΑ και Ευρώπη έως 9% στην Ασία.
Image
Σε αρκετές αγορές τα εταιρικά περιθώρια κέρδους έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους, ενώ εάν δεν εφαρμοστεί μία πιο επιθετική νομισματική πολιτική η υποχώρηση μπορεί να γίνει εντονότερη.
Παράλληλα επιχειρήσεις και αναλυτές προχωρούν σε υποβαθμίσεις για την εταιρική κερδοφορία.
Image
Οι καλύτερες τοποθετήσεις

Οι αναλυτές της Goldman Sachs συμβουλεύουν τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε options του DAX ή του Hang Seng, δύο αγορές όπου η μεταβλητότητα δεν είναι ακριβή.
Στις επενδυτικές επιλογές βρίσκονται και οι κινεζικές μετοχές Α, ενώ σύσταση overweight λαμβάνει ο βιομηχανικός κλάδος σε ΗΠΑ, Ασία και Ιαπωνία, αλλά και αυτός τεχνολογίας (με εξαίρεση την αγορά της Ιαπωνίας).
Στην Ευρώπη μία θετική επιλογή θα ήταν οι τραπεζικές μετοχές που παρέχουν μερίσματα και είναι εισηγημένες στον Euro Stoxx.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης