Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Τεχνικές προσδοκίες υπό προϋποθέσεις για τον Νοέμβριο

tags :
Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Τεχνικές προσδοκίες υπό προϋποθέσεις για τον Νοέμβριο
Οι συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις διεθνών οίκων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, δε έχουν πείσει ακόμα τους εμπλεκόμενους, σε επιθυμητό βαθμό
Η Ελληνική κεφαλαιαγορά δεν έκανε την μεγάλη ανοδική κίνηση τον Οκτώβριο, αλλά ενίσχυσε την καλή τεχνική εικόνα δεικτών και αρκετών τίτλων, δημιουργώντας προσδοκίες για ένα καλύτερο χρηματιστηριακό Νοέμβριο.
Σε αντιδιαστολή η αγορά Ελληνικών κρατικών ομολόγων, καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά αποδόσεων, υποβοηθούμενη από τις πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης και μείωσης επιτοκίων, των κεντρικών τραπεζών «ένθεν κακείθεν» του Ατλαντικού.
Οι συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις διεθνών οίκων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, δε έχουν πείσει ακόμα τους εμπλεκόμενους, σε επιθυμητό βαθμό, αν και οι τραπεζικές μετοχές έχοντας διασπάσει σημαντικά τεχνικά επίπεδα, δημιουργούν προσδοκίες για υψηλότερες αποτιμήσεις.
Επισημαίνουμε ότι η προσέγγιση στις τιμές των τελευταίων αυξήσεων κεφαλαίου τους, δημιουργεί σημαντικές τεχνικές αντιστάσεις, και για να δούμε άμεσα κάτι καλύτερο, θα πρέπει να υπάρξουν νέοι καταλύτες που δεν έχουν προεξοφληθεί ακόμα…
Τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας, μπορεί να μην μεταφράζονται ακόμα σε επιθυμητή αύξηση των όγκων και ενίσχυση του θετικού momentum του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Δημιουργούν όμως τις συνθήκες για να συμβεί και αυτό μέχρι το τέλος έτους, ειδικά αν η χθεσινή (31/10) διάσπαση (πάνω στο νήμα),της ζώνης 875-880 μονάδων αποδειχθεί έγκυρη.
Στο Γενικό Δείκτη, τα πρώτα σημεία στήριξης συνεχίζουν να οριοθετούνται στις 863 (ΚΜΟ 25 ΗΜ), 857 (ΚΜΟ expo 50 ημ), 840 και 810 μονάδες.
Η διάσπαση της ζώνης 875-880 μονάδων, αν αποδειχθεί έγκυρη και νέα γραμμή αμύνης, θα ενισχύσει την ανοδική δυναμική του ΓΔ, οριοθετώντας υψηλότερους στόχους στα επίπεδα των 891 και 900 μονάδων, με επιθυμητό τεχνικά ετήσιο σημείο τις 940 μονάδες.
Αντίστοιχα για τον FTSE25 οι κοντινές στηρίξεις εντοπίζονται στις 2140 (ΚΜΟ expo 25 ημ), 2126 (ΚΜΟ 50 ΗΜ expo) 2102 και 2080 μονάδες.
Οι επόμενες κοντινές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 2200 και 2230 μονάδες.
Όμως ως επιθυμητός τεχνικός στόχος μέχρι τέλους έτους παραμένουν οι 2274 μονάδες, υπό την αυστηρή προϋπόθεση της έγκυρης διάσπασης του εμπόδιου των 2175-2180 μονάδων, που μας ταλαιπώρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Συμπερασματικά παρά την θετική τεχνικά εικόνα των τραπεζικών μετοχών, η αγορά δεν παρουσιάζει την ορμή και τους όγκους που θα θέλαμε, για λόγους που δεν μπορούν να εξηγηθούν εύκολα, αν και οι διεθνείς αγορές βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αδιαφορώντας για τους πολλούς γεωπολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους.
Η προσέγγιση των οριοθετημένων στόχων σε δείκτες και μετοχές καλό θα είναι να συνοδεύονται από μερική εξασφάλιση κερδών, σε συνεργασία με τους επενδυτικούς μας σύμβουλους.
Συνεχίζουμε να παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι για μετοχές με καλά θεμελιώδη στοιχεία, υψηλές μερισματικές αποδόσεις και εξωστρέφεια.
Ελπίζουμε δε να διαψευστεί χρηματιστηριακά η λαϊκή παροιμία «Όποιος σπείρει τον Νοέμβρη ούτε σπόρο δεν θα πάρει»…

ΛΟΥΚΑΣ Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / Corporate Advisor Mc Banking & Finance
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης