Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ξεχωρίζουν ΔΕΗ και ΟΠΑΠ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ξεχωρίζουν ΔΕΗ και ΟΠΑΠ
ΑΓΟΡΑ: Πάει να «πιάσει» τα υψηλά που έχει γράψει φέτος και να δημιουργήσει μία τριπλή κορυφή στις 900 μονάδες. Θα λέγαμε ότι θέλει λίγο προσοχή γιατί και κάποιοι άλλοι ξένοι δείκτες πάνε για ανάλογη κίνηση. Ξεκίνησε με ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών η συνεδρίαση και με καλό τζίρο αλλά έχει και πακέτο 1,1 εκατ. ευρώ στην ΕΧΑΕ.

Η ΔΕΗ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Ενέργειας συνεχίζει ανοδικά και πηγαίνει προς τα υψηλά της. Θετικές οι ανακοινώσεις και φαίνεται πως οι επενδυτές τις υποδέχονται θετικά. Ο όγκος στη μετοχή υψηλός και δε χρειάζεται κυνήγι από τους επενδυτές.

Ο Οκτώβρης έφερε καλή απόδοση στις τράπεζες και ο Νοέμβριος θα έχει ειδήσεις. Σήμερα μετά το κλείσιμο αναμένεται η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την DBRS, ενώ το ελληνικό δεκαετές συνεχίζει την καθοδική του πορεία.

COCA COLA: Με απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση και βγαίνουν πάλι κομμάτια κάτω από τα 27,50 ευρώ. Στα 27,43 ευρώ με απώλειες 0,94% και όγκο 5 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Μετά τη λήξη της δημόσιας πρότασης η μετοχή δείχνει πως μπορεί να κινηθεί υψηλότερα και να απομακρυνθεί από την τιμή που προσέφερε ο βασικός μέτοχος. Στα 9,87 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ήπιες απώλειες ο δείκτης μετά και τα νέα υψηλά που έγραψε χθες. Μικρές απώλειες και για τις συστημικές πλην της Eurobank η οποία κινείται με μικρή άνοδο.

PAPERPACK: Ωραία αποτελέσματα εννεαμήνου δημοσίευσε η εισηγμένη και συνεχίζει να παρέχει αναλυτική ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό χωρίς να έχει σχετική υποχρέωση. Πολύ καλές οι λειτουργικές ταμειακές ροές οι οποίες ανήλθαν στα 3,4 εκατ. ευρώ και μαζί με κάποιες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων κατάφερε να μειώσει δανεισμό και να αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα.

Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 14,1 εκατ. ευρώ από 12,4 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 3,3 εκατ. ευρώ από 1,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου ανήλθαν στα 1,35 εκατ. ευρώ από 985 χιλ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι στα 6 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 11,9 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 20 εκατ. ευρώ περίπου.

Φαίνεται πως η κίνηση της μετοχής το 2019 η οποία καταγράφει άνοδο 51% έχει προεξοφλήσει τη βελτίωση των μεγεθών αλλά αν υπάρξει βελτίωση και στο τέταρτο τρίμηνο και η ανάπτυξη έχει συνέχεια και το 2020, τότε το p/e δε θα θεωρείται υψηλό. Υπενθυμίζεται πως το 2018 είχε καθαρά κέρδη 774 χιλ. ευρώ που σημαίνει ότι το τέταρτο τρίμηνο είχε ζημιά.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Η συμφωνία εξυγίανσης έφερε κερδοφορία και βελτίωση της καθαρής θέσης. Χωρίς τη συμφωνία θα είχε ζημιές μικρότερες λίγο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση. Σημειώνεται πως η χρήση έληξε 30/6/19.

ΔΕΗ: Μία επιχείρηση που βγάζει ζημιές και έχει μεγάλο κόστος μισθοδοσίας το να δίνει και τεράστια έκπτωση στους εργαζόμενους για την κατανάλωση ρεύματος είναι κατά την ταπεινή μας άποψη πρόκληση. Ο μέσος μισθός εργαζομένου στη ΔΕΗ δεν έχει καμία σχέση με τους μισθούς που δίνει η αγορά. Αν τα έβγαζε η επιχείρηση φυσικά και δε θα είχαμε πρόβλημα, αλλά όταν πληρώνουν την «τρύπα» οι πολίτες από τους φόρους τους, έχουμε.

Η μετοχή ξεχωρίζει και σήμερα και ενισχύεται περίπου 1,5% με την τιμή να είναι λίγο πάνω από τα 3,21 ευρώ και τον όγκο να είναι καλός. Η αποτίμηση στα 744 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Πάνω από τα 0,25 ευρώ η μετοχή. Η κίνηση φάνηκε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Χθες μαζεύτηκαν αρκετά κομμάτια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Καλή κίνηση από τη μετοχή στο ξεκίνημα.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Στη στήλη αυτή γράφουμε αλήθειες. Δεν προσπαθούμε να χαϊδέψουμε αυτιά και να παρουσιάσουμε μία εικόνα διαφορετική. Τα όσα γράφουμε έχουν να κάνουν με τις λογιστικές καταστάσεις και τα θεμελιώδη των εταιρειών. Γι΄αυτό και δεν ασχολούμαστε με μετοχές που δεν έχουν θεμελιώδη.

Αυτά που γράφουμε δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Γράφουμε αυτά που βλέπουμε και οι αναγνώστες-επενδυτές σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του χώρου μπορούν να διαμορφώσουν τη διάρθρωση του χαρτοφυλακίου τους. Εμείς δεν κάνουμε αυτή τη δουλειά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης