Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Η Βουλή έχει νόμους και κανονισμούς - Φαντάζομαι Πολάκης και Τζανακόπουλος στο τέλος θα πειθαρχήσουν

Γεωργιάδης: Η Βουλή έχει νόμους και κανονισμούς - Φαντάζομαι Πολάκης και Τζανακόπουλος στο τέλος θα πειθαρχήσουν
Yπάρχουν «πολλές επενδύσεις στα συρτάρια», σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη
Η Βουλή έχει νόμους και κανονισμούς.
Φαντάζομαι ότι ο κ. Παύλος Πολάκης και ο κ. Δημήτρης Τζανακόπολος στο τέλος θα πειθαρχήσουν στους νόμους», δηλώνει σε συνέντευξή του  στην εφημερίδα «Real News» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση  Novartis.
Κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη  στην Κίνα, μιλά για τον προπαρασκευαστικό χαρακτήρα δικής του επίσκεψής στην Κίνα προ δύο εβδομάδων, σημειώνει πως «επικαιροποιήσαμε μια συμφωνία με την Κίνα, η οποία αποτελεί προνομιακό επενδυτή της χώρας μας» και που «θα ολοκληρωθεί  με την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα στις 10 Νοεμβρίου.
Μάλιστα, σημειώνει ότι η δική του επίσκεψη και του πρωθυπουργού στην Κίνα, όπως και του Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα, «αποτελούν την επιβεβαίωση των πολύ στενών μας σχέσεων με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Ακόμη, ο υπουργός εκφράζει την ικανοποίησή του για την εντός χρονοδιαγράμματος εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό με στόχο την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ακινήτου εντός του 2019 και την δυνατότητα έναρξης εργασιών με το νέο έτος, σημειώνοντας, πως «η δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να βάλει μπουλντόζες.
Η δουλειά της κυβέρνησης ειναι να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση του ακινήτου στην εταιρεία Lamda Development».
Σημειώνει δε, πως υπάρχουν «πολλές επενδύσεις στα συρτάρια» από προηγούμενα έτη, εκ των οποίων «ένα κλάσμα μπορεί να πάρει μπρος τώρα.
Τις εξετάζουμε μια-μια προσεκτικά και όποια μπορούμε να ξεκλειδώσουμε, την ξεκλειδώνουμε».
Προσθέτει ότι «πολλές από αυτές είχαν εγκριθεί κατά το ήμισυ.
Δηλαδή έχουμε βρει πολλές επενδύσεις που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά όχι με τους όρους που ήθελαν οι επενδυτές και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στην υλοποίηση.
Μία- μία διορθώνεται»  
Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει στην συμφωνία των Πρεσπών και στην αναδίπλωση Zaev σημειώνοντας πως «θα παρακολουθήσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας κατά γράμμα από την πλευρά των Σκοπίων, γιατί αν η συμφωνία αυτή δεν τηρηθεί, τότε θα υπάρχει λόγος καταγγελίας της».
«Ο κ. Zaev πρέπει να το γνωρίζει καλά.
Όσο τηρεί τη συμφωνία, είμαστε νομικά δεσμευμένοι σε αυτήν λόγω της απόφασης του κ. Τσίπρα και της προηγούμενης Βουλής, αλλά αν οι Σκοπιανοί την παραβιάσουν, θα είμαστε εδώ», τονίζει χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης δέχεται, όπως αναφέρει, την κριτική σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε αλλάξει γρηγορότερα το νομοθετικό πλαίσιο για το μεταναστευτικό, ενώ κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζει πως «ήταν πολύ σημαντική και πολύ υποστηρικτική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης