Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κινητοποιήσεις μαθητών για τις αλλαγές στην Παιδεία – Συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια

tags :
Κινητοποιήσεις μαθητών για τις αλλαγές στην Παιδεία – Συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια
Αντιδράσεις για τη θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα κενά εκπαιδευτικών
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Δευτέρα 4/11 οι μαθητές αντιδρώντας σε μια σειρά αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας έχει προγραμματίσει για σήμερα Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι πορεία, η οποία θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια.
Οι μαθητές εκφράζουν μεταξύ άλλων την αντίθεσή τους στη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσησ εισαγωγής για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας καθώς και για κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.
«Θέλουν να βάλουν  μια ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια!
Μα τελικά γιατί να μας βάζουν τόσα εμπόδια στην προσπάθεια μας να μορφωθούμε, να αποκτήσουμε τη γνώση;
Εμείς θέλουμε εφόδια για να γνωρίσουμε τον κόσμο, για να μπορέσουμε να σταθούμε αύριο στην κοινωνία, για να προσφέρουμε, για να δημιουργήσουμε!
Και αυτά τα εφόδια δεν εξαρτώνται από το τι επάγγελμα θα επιλέξουμε!
Άρα ας αγχωθούν πρώτα για το τι μας διδάσκουν και τι γνώσεις παίρνουμε στο σχολείο, και μετά για το πώς θα μπαίνουμε στο Πανεπιστήμιο» αναφέρει το Συντονιστικό των μαθητών.
Οι μαθητές διεκδικούν μεταξύ άλλων Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές, να δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουν, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης