Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Απογοητεύει η Ευρώπη - Τρία συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης εταιρικών κερδών

tags :
Morgan Stanley: Απογοητεύει η Ευρώπη - Τρία συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης εταιρικών κερδών
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι τα σταθμισμένα κέρδη είναι σε καλό δρόμο με αύξηση 4,6% ετησίως το τρίτο τρίμηνο
Μπορεί τα μεγέθη που ανακοινώνουν οι ευρωπαϊκές εισηγμένες να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι θετικά, σε κάθε περίπτωση.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη που ανακοινώνουν οι ευρωπαϊκές εισηγμένες οφείλεται στο γεγονός ότι οι εκτιμήσεις... είναι χαμηλές.
Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση όμως, το 32% των εταιρειών έχασαν τις εκτιμήσεις EPS κατά 5% ή περισσότερο, ενώ το 27% είναι πολύ μακριά από αυτές.
Αυτό συνεπάγεται ότι μόλις το 5% των εισηγμένων παραμένει πιστό στα ιστορικά του μεγέθη.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, οι κλάδοι της Ενέργειας και των Υλικών είναι εκείνοι που υπερβαίνουν τις συναινετικές εκτιμήσεις, με τις υπηρεσίες επικοινωνίας να εξακολουθούν να είναι οι πιο αδύναμες.
Αλλά αυτό παραμένει ένα χαμηλό ποιοτικό δεδομένου, καθώς υπάρχουν μεγάλες περικοπές στη συναίνεση για τα αποτελέσματα.
Ο ρυθμός αντικατοπτρίζει για άλλη μια φορά τις αισθητά μειωμένες προσδοκίες συναίνεσης στη μέχρι την περίοδο αναφοράς.
Κατά τους δύο μήνες πριν από την περίοδο των αποτελεσμάτων, οι εκτιμήσεις για το EPS συνολικά υποβαθμίστηκαν κατά 3,9%.
Οι καλές επιδόσεις των ευρωπαϊκών αγορών αποδίδονται στο εύρος ροής ειδήσεων, ιδιαίτερα πολιτικών, που ήταν καθαρά θετικές για τις ευρωπαϊκές μετοχές κατά τη διάρκεια της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου.
Συνολικά, σύμφωνα με την Morgan Stanley, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο αρνητικής ανάπτυξης EPS.
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι τα σταθμισμένα κέρδη είναι σε καλό δρόμο με αύξηση 4,6% ετησίως το τρίτο τρίμηνο, μια βελτίωση στην αρχική πορεία του -6,7%.
Ωστόοσο, οι υποβαθμίσεις των εκτιμήσεων κερδών συνεχίζονται.
Οι αναθεωρήσεις των κερδών στην Ευρώπη παραμένουν σε αρνητικό έδαφος, με όλους τους κλάδους να δέχονται αυτές τις εκτιμήσεις.

Αναλυτικά ανά κλάδο οι εκτιμήσεις
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης