Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ, ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ, ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα
ΑΓΟΡΑ: Τα βλέμματα θα τα τραβήξει και σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ και περαιτέρω υποχώρηση ίσως και στις δημοπρασίες να δώσει ευκαιρίες για τοποθετήσεις. Αναμένονται εκροές περί τα 15 εκατ. ευρώ ή 30 εκατ. ευρώ αν βάλουμε και τον MSCI. Η αγορά πάντως ξεκίνησε πτωτικά.

Δεν υπάρχουν θετικές ειδήσεις λένε οι αναλυτές που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν και οι επενδυτές θα προσθέταμε εμείς για να πάρουν το ρίσκο και να αγοράσουν μετοχές οδηγώντας την αγορά σε νέα υψηλά. Σα να φαίνεται πως εδώ και καιρό οι διαχειριστές έχουν «καθίσει» πάνω στα κέρδη που έχουν γράψει και περιμένουν να… πληρωθούν.

Δεν έχουν λόγο να πιέσουν για μεγαλύτερα κέρδη. Το 2020 είναι κοντά. Στάση αναμονής λοιπόν δείχνει η αγορά. Τα ΕΛΠΕ ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα και θα τραβήξουν τα βλέμματα επίσης. Θα ανακοινώσουν και άλλες μεγάλες εισηγμένες στις επόμενες μέρες.

MSCI: Στις 7 Νοεμβρίου γίνεται η αναθεώρηση των δεικτών. Έχουμε ξαναγράψει πως στην αγορά ακούγεται ότι αυτή τη φορά η Τράπεζα Πειραιώς θα ενταχθεί. Ίδωμεν…

ΟΠΑΠ: Με απώλειες 1,20% και κάτω από τα 9,50 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή και έχει κάνει το μισό τζίρο της αγοράς. Περί τα 60 χιλ. τεμάχια άλλαξαν χέρια στα πρώτα λεπτά. Ετοιμάζονται αρκετοί πάντως να πάρουν τα χαρτάκια που θα βγουν λόγω FTSE.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απώλειες για Εθνική και Eurobank και μικρότερες για Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άδεια η πλευρά των αγοραστών στην προσυνεδρίαση ενώ γεμάτη με καλές εντολές και τεμάχια η πλευρά των πωλητών.

ΕΛΠΕ: Μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Θα θυμίσουμε πως με βάση τα αποτελέσματα εξαμήνου είχαμε κάνει μία ανάλυση των ΕΛΠΕ σε σύγκριση με τη Motor Oil και το αποτέλεσμα έδειχνε πως η Motor Oil ήταν πιο ελκυστική. Βελτιωμένα θα είναι πάντως τα νούμερα στο τρίτο τρίμηνο έναντι των δύο προηγούμενων. Συμβάλουν και οι αλλαγές στον κανονισμό ΙΜΟ για τα ναυτιλιακά καύσιμα.

Τα ΕΛΠΕ έχουν το θέμα της αποκρατικοποίησης, αλλά αν βγάλουμε αυτή την προοπτική, η αποτίμηση δεν είναι ελκυστική. Το σημειώνει και η Beta και νομίζουμε πως έχει δίκιο. Τηλεδιάσκεψη μετά το κλείσιμο και παρουσίαση στους αναλυτές στο Λονδίνο αύριο.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Η εισηγμένη θα ανακοινώσει σύντομα μία νέα επιχειρηματική κίνηση και συγκεκριμένα συμφωνία με βρετανική εταιρεία, τα προϊόντα της οποίας θα διανέμει στις χώρες που δραστηριοποιείται. Αυτή η κίνηση βελτιώνει την γκάμα των προϊόντων της.

Επιπλέον θα πούμε πως δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις στη Mothercare, όπου εκεί το πρόβλημα είναι τα καταστήματα και όχι ο σχεδιασμός και η παραγωγή των προϊόντων. Σύντομα όμως και εκεί θα υπάρξουν θετικότερες επιχειρηματικές εξελίξεις με σπάσιμο της εταιρείας σε τρία κομμάτια. Αναλυτικό θέμα στην κατηγορία επιχειρήσεις.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ (απάντηση): Το ότι έκανε συμφωνία με τις τράπεζες δε σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Έχουμε γράψει πως θα βελτιωθούν τα χρηματοοικονομικά τα οποία ήταν υψηλά και θα μπορούσε αν πάρει και κάποιες δουλειές να βελτιώσει τα αποτελέσματα. Το μεγάλο θέμα είναι οι πωλήσεις από τη βασικό μέτοχο που πλέον δεν είναι στη διοίκηση. Βγαίνουν πολλά κομμάτια και οι αγοραστές δυσκολεύονται.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης