Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα (5/11) μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

tags :
Σήμερα (5/11) μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Βελτιωμένα αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο περιμένουν οι αναλυτές σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα της χρήσης
Οι επικείμενες αλλαγές στις προδιαγραφές των ναυτιλιακών καυσίμων (ΙΜΟ) θα αρχίσουν να έχουν θετική επίδραση για τα ΕΛΠΕ σύμφωνα με τους αναλυτές.
Τα ΕΛΠΕ δημοσιεύουν σήμερα (5/11) αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Σύμφωνα με την Optima Bank τα EBITDA χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων στο τρίτο τρίμηνο αναμένονται στα 192 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 73 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 34%.
Μαζί με την επίδραση των αποθεμάτων τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 152 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 44 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 67%.
Οι αναλυτές περιμένουν βελτιωμένη πορεία σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα λόγω της επίδραση IMO, η οποία θα αρχίσει να γίνεται εμφανέστερη στο τελευταίο τρίμηνο, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε ένα καλό κλείσιμο της χρήση και θα δημιουργήσει τις προοπτικές για ακόμη καλύτερη πορεία το 2020.
Γι΄αυτό και περιμένου καλό προσωρινό μέρισμα (πέρυσι είχε δώσει 0,25 ευρώ).
Η Eurobank περιμένει καλά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και συγκεκριμένα προσαρμοσμένα EBITDA 180 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 75 εκατ. ευρώ.
Η Beta σε επίπεδο εννεαμήνου περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 447 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 22,1% και καθαρά κέρδη 144,2 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά περίπου 40%.
Η ΑΧΕ σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 6,6 φορές που είναι κάπως απαιτητικός ο δείκτης χωρίς να προσμετρηθούν οι προοπτικές αποκρατικοποίησης.
Η εκτίμηση της χρηματιστηριακής για το ύψος του προμερίσματος είναι στα 0,20 ευρώ ανά μετοχή.
Η εισηγμένη έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη μετά το κλείσιμο της αγοράς και παρουσίαση στους επενδυτές αύριο στο Λονδίνο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης