Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Θετική η εθελουσία της Τρ. Κύπρου - Το κόστος θα ανακτηθεί σε 2-3 έτη

tags :
Moody's: Θετική η εθελουσία της Τρ. Κύπρου - Το κόστος θα ανακτηθεί σε 2-3 έτη
Το πρόγραμμα εθελουσίας αποφέρει εξοικονόμηση κόστους περίπου 28 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση
Θετικά βλέπει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Εθελουσίας Εξόδου της Τράπεζας Κύπρου ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας, Moody’s.
Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου, η Moody's αναφέρει ότι αν και η ολοκλήρωση του σχεδίου θα επιβαρύνει την κερδοφορία για το 2019, θα μειώσει επίσης σημαντικά το εργατικό δυναμικό της τράπεζας και θα δημιουργήσει ετήσια εξοικονόμηση του κόστους της.
Αυτό το μέτρο θα μετριάσει την πίεση κερδοφορίας, τα χαμηλά επιτόκια, την υποτονική αύξηση των δανείων, ακόμη και από τα μεγάλα αποθέματα της τράπεζας στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Παρόλο που το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης θα κοστίσει στην Τράπεζα Κύπρου περίπου 79 εκατ. ευρώ, θα αποφέρει εξοικονόμηση κόστους περίπου 28 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, άρα και θα είναι ισοδύναμη με το 13% των δαπανών προσωπικού της τράπεζας.
Αναμένουμε ότι η τράπεζα θα ανακτήσει το κόστος του σχεδίου εξόδου στα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, αναφέρει ο οίκος.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Τράπεζα Κύπρου, 470 υπάλληλοι εγκρίθηκαν για πρόωρη συνταξιοδότηση, όπου θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της τράπεζας κατά περίπου 11%.
Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει και πέντε εργαζόμενους που είναι εκ των 108 εργαζομένων που θα μεταφέρονταν μέχρι το τέλος του έτους στην εταιρεία που δημιουργήθηκε από την Apollo Global Management.
Μετά την εθελουσία, η Τράπεζα Κύπρου προχωρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, με στόχο τον εξορθολογισμό των λειτουργιών της και την επίτευξη μίας χαμηλότερης βάσης κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης