Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τουλουπάκη: Η αναφορά μου σε διαρροή απόρρητου εγγράφου δεν συνιστά μομφή κατά του Αρείου Πάγου

tags :
Τουλουπάκη: Η αναφορά μου σε διαρροή απόρρητου εγγράφου δεν συνιστά μομφή κατά του Αρείου Πάγου
Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, παρέχει επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με το έγγραφο για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis 
Με διευκρινιστική δήλωσή της η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τονίζει πως η αναφορά της, στην εξώδικη δήλωση της προς την εφημερίδα Καθημερινή, σε παράνομη διαρροή απόρρητου εγγράφου της έρευνας για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis, δεν αφορά τους ανωτέρους της στον Άρειο Πάγο.
Η δήλωση της κ. Τουλουπάκη αναφέρει: «Προς αποφυγή σκόπιμων παρερμηνειών διευκρινίζω ότι με κανέναν τρόπο η εξώδική μου δήλωση δεν συνιστά μομφή σε βάρος του Αρείου Πάγου, τους λειτουργούς του οποίου σέβομαι και τιμώ και για τους οποίους είμαι απολύτως βέβαιη ότι ουδεμία σχέση έχουν με τη διαρροή του εμπιστευτικού εγγράφου που είδε το φως της δημοσιότητας».

Το εξώδικο 

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τουλουπάκη στο εξώδικο της χαρακτηρίζει εσφαλμένα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή έγγραφο που δημοσίευσε η «Καθημερινή», περί ενδεχόμενης ακυρότητας των καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων που εξετάστηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Νovartis.
Επίσης ζητά να αποκαλυφθεί η πηγή των πληροφοριών του δημοσιογράφου.
«Ως εκ τούτου, καλείται η δεύτερη εξ υμών να αποκαλύψει ποια είναι η πηγή της «πληροφόρησης» της, ήτοι η παράνομη διαρροή εγγράφου της δικογραφίας, καθότι κάτι τέτοιο συνιστά αξιόποινη πράξη. Ούτως ειπείν, ποιος σας εγχείρισε παρανόμως το αναφερόμενο ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας; Μήπως ο Αντί-Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκης; Τη σφραγίδα του οποίου αφήσατε σκοπίμως σε εμφανές σημείο, ώστε να ντύσετε με μανδύα αξιοπιστίας το περιεχόμενο του άρθρου σας, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για την πηγή της διαρροής, ήτοι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Άλλωστε, η ίδια αναφέρεστε σε άλλο σημείο του άρθρου σας σε «δικαστικές πηγές με γνώση των θεμάτων»!!! Μήπως κάποιος γραμματέας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου; Ή εσείς η ίδια παραβιάσατε τον νόμο και το απόρρητο του εγγράφου υπεξαιρώντας το, όταν οι κάτοχοι του εγγράφου δεν κοιτούσαν;» αναφέρεται στο εξώδικο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης