Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαίωσε σε «ΒΒ» το Sazka Group λόγω της Δημόσιας Προσφοράς στον ΟΠΑΠ

tags :
S&P: Επιβεβαίωσε σε «ΒΒ» το Sazka Group λόγω της Δημόσιας Προσφοράς στον ΟΠΑΠ
Η Standard and Poor’s επιβεβαίωσε σήμερα (5/11) την αξιολόγηση «ΒΒ» για το Sazka Group λόγω της Δημόσιας Προσφορά στον ΟΠΑΠ
Η Standar and Poor’s επιβεβαίωσε σήμερα (5/11) την αξιολόγηση «ΒΒ» για το Sazka Group λόγω της Δημόσιας Προσφορά στον ΟΠΑΠ, σταθερό το outlook
Όπως αναφέρει η Standar and Poor’s το Sazka Group θα αυξήσει το μερίδιό της στο ΟΠΑΠ κατά 7,25% σε 40,2% μετά τη λήξη της Δημόσιας Προσφοράς.
Σύμφωνα με την Standar and Poor’s η Δημόσια Προσφορά για τις μετοχές της ΟΠΑΠ ήταν μέρος της στρατηγικής της Sazka για να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ στο 50%,  σε συνδυασμό με τη διερεύνηση επιλογών σχετικά με ένα IPO.
Με την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς το Sazka Group μπορεί να αγοράζει επιπλέον 3% του ΟΠΑΠ, ανά εξάμηνο σε συνεχή βάση, για να αυξήσει το ποσοστό της.
Το Sazka Group διαθέτει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στις τέσσερις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.
Στην Τσεχική Δημοκρατία, μολονότι δεν διαθέτει αποκλειστική άδεια, είναι ο μεγαλύτερος πάροχος λαχειοφόρων αγορών για πολλά χρόνια και ελέγχει πάνω από το 95% της αγοράς.
Στις τρεις άλλες αγορές της (Ελλάδα, Αυστρία και Ιταλία), οι θυγατρικές της Sazka Group κατέχουν μακροπρόθεσμες αποκλειστικές άδειες εκμετάλλευσης λαχειοφόρων αγορών και αντιμετωπίζουν πολύ μικρό δυνητικό ανταγωνισμό.
Αυτό, σε συνδυασμό με τα σημαντικά δίκτυα διανομής και γνωστά εμπορικά σήματα, έχει ως αποτέλεσμα καλή γεωγραφική διαφοροποίηση, περιορισμένο ανταγωνισμό και μεγάλα εμπόδια εισόδου, διαφοροποιώντας τη Sazka Group από άλλες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.
Όπως εκτιμάει η Standar and Poor’s το Sazka Group επωφελείται από την εστίασή του στον τομέα των λαχειοφόρων αγορών, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 85% των συνολικών του εσόδων.
Η Standar and Poor’s εκτιμά πως το τμήμα αυτό έχει χαμηλότερο λειτουργικό κίνδυνο από άλλα, πιο ασταθή προϊόντα στοιχημάτων, αλλά αναγνωρίζουμε ότι προσφέρει μικρότερη ποικιλία προϊόντων.
Αυτό αντισταθμίζεται από τις τεχνολογικές και παραγωγικές συνέργιες μεταξύ των θυγατρικών του ομίλου και, κατά την άποψή μας, οι λοταρίες είναι λιγότερο ασταθείς και λιγότερο επικίνδυνες από τα αθλητικά στοιχήματα.
Αυτός ο κίνδυνος μειώνεται περαιτέρω από τις μακροπρόθεσμες αποκλειστικές άδειες που απαιτούνται για να λειτουργήσει στον χώρο των λαχειοφόρων αγορών και από το ενδιαφέρον των κυβερνήσεων να διατηρήσουν την επιχείρηση κερδοφόρα.
Το Sazka Group λειτουργεί σε όλες τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης όπου οι λαχειοφόρες αγορές λειτουργούν ιδιωτικά (Δημοκρατία της Τσεχίας, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Αυστρία).
Σύμφωνα με την Standar and Poor’s το Sazka Group  δεν αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά στο τμήμα των λαχειοφόρων αγορών τα επόμενα δύο χρόνια, δεδομένου ότι καμία νέα ιδιωτική αγορά δεν αναμένεται να ανοίξει στην Ευρώπη.
Παρ 'όλα αυτά,  σε περίπτωση που μεταβιβαστούν νέες αγορές λαχειοφόρων αγορών σε ιδιωτικούς φορείς εκμετάλλευσης ή αν υποβληθεί προσφορά σε μια άδεια χρήσης λοταρίας, η Sazka θα μπορούσε να είναι ένας από τους πλειοδότες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης