Τελευταία Νέα
Speculator

Οι μάχες long-short κοντά στα υψηλά έτους και η διαγραμματική εικόνα των μετοχών του FTSE 25

Οι μάχες long-short κοντά στα υψηλά έτους και η διαγραμματική εικόνα των μετοχών του FTSE 25
Η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει καλή διαγραμματική εικόνα και μόλις 4 μετοχές βρίσκονται κάτω από τον κινητό των 200 ημερών
Κατά κράτος φαίνεται πως κερδίζουν οι long τους short στις μάχες επί των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης κρατάει καλά τα ετήσια κέρδη του (+42%) και η χθεσινή (5/11) κίνηση έδειξε ότι οι αγοραστές έχουν το προβάδισμα.
Και διαγραμματικά φαίνεται πως οι long επικρατούν αφού οι περισσότερες μετοχές έχουν καλή εικόνα και ελάχιστες έχουν «άσχημη».
Η πορεία της αγοράς δημιούργησε ανησυχίες χθες καθώς οι απώλειες στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ήταν σημαντικές.
Ωστόσο, οι αγοραστές για μία ακόμη φορά στο τελευταίο μισάωρο έκαναν τη διαφορά και περιόρισαν αισθητά την πτώση κρατώντας το γενικό δείκτη πάνω από τις 873 μονάδες.
Η εικόνα της αγοράς πάντως δίνει «πατήματα» και στις δύο πλευρές.
Αυτοί που βλέπουν με αισιόδοξο μάτι την αγορά, τονίζουν την πολύ καλή τραπεζική εικόνα και εξακολουθούν να πιστεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση των αποτιμήσεων.
Οι απαισιόδοξοι τονίζουν πως παρά τα πολλά θετικά νέα από το εσωτερικό, η αγορά δυσκολεύεται να σπάσει τα προηγούμενα υψηλά και να δει τιμές υψηλότερες των 900 μονάδων.
Δείχνουν τον ημερήσιο τζίρο όπου το τελευταίο διάστημα έχει υποχωρήσει αισθητά και σημειώνουν πως ο αριθμός των επενδυτών που δραστηριοποιείται δεν είναι αρκετός για να κάνει τη διαφορά.
Διαγραμματικά όμως οι περισσότερες μετοχές του δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχουν καλή εικόνα και οι τιμές είναι σημαντικά υψηλότερες από τον κινητό μέσο των 200 ημερών.
Πιο αναλυτικά οι μετοχές των ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ, Fourlis, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Jumbo διαπραγματεύονται σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από τον κινητό των 200 ημερών.
Στο όριο αλλά πάνω από τον 200άρη βρίσκονται οι μετοχές των Viohalco, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Aegean, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και Motor Oil.
Κάτω από τον απλό κινητό των 200 ημερών βρίσκονται μόλις 4 μετοχές.
Η Cenergy είναι λίγο κάτω από τον κινητό και αρκετά κάτω είναι οι μετοχές των Ελλάκτωρ, Lamda και Coca Cola.
Η Ελλάκτωρ εδώ και καιρό έχει υψηλό όγκο και οι πωλητές κρατάνε το πάνω χέρι με άνεση.
Η πρόσφατη αντίδραση της μετοχής μέχρι τα 1,85 ευρώ έφερε τη μετοχή πάνω από τον 200άρη, αλλά η χθεσινή μεγάλη πτώση τον έκοψε πτωτικά, δημιουργώντας και πάλι προβληματισμό.
Η Lamda λόγω της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου έχει υποχωρήσει αρκετά, ενώ η Coca Cola προβληματίζει καθώς έχει φτάσει να διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλά έτους έχοντας απολέσει όλη την άνοδο από την αρχή του 2019.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης