Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ - Νεκρός 55χρονος εργάτης - Χατζηδάκης: Άμεση απόδοση ευθυνών

tags :
Έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ - Νεκρός 55χρονος εργάτης - Χατζηδάκης: Άμεση απόδοση ευθυνών
Η έκρηξη σημειώθηκε στην αίθουσα χαλυβουργίας στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας
Τραγικό δυστύχημα συνέβη σήμερα το πρωί (6/11/2019) στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας.
Ειδικότερα, στην πρωινή βάρδια ένας 55χρονος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών, έχασε τη ζωή έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα της χαλυβουργίας.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για πολύπειρο εργάτη χρόνια στη ΛΑΡΚΟ που εκτελούσε κανονικά την εργασία του στο Τμήμα όταν συνέβη η έκρηξη.
Τη λύπη του για το συμβάν στη ΛΑΡΚΟ εξέφρασε προ ολίγου ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης:

Image
Στόχος η άμεση απόδοση ευθυνών

«Κατεύθυνση του υπουργείου είναι να αποδοθούν αμέσως ευθύνες», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ.
«Το δυστύχημα με την απώλεια ενός εργαζομένου μάς έχει συγκλονίσει όλους», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης θα ασχοληθεί σε βάθος με το συγκεκριμένο θέμα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και σε όλους τους εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, νεκρός είναι ο Γεώργιος Ψαρράς του Δημητρίου. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση αναφέρει: «Σήμερα, 06.11.2019 και ώρα 08:15 στις εγκαταστάσεις της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ του Εργοστασίου στη Λάρυμνα Φθιώτιδος συνέβη θανατηφόρο δυστύχημα στον χώρο της χαλυβουργίας - κοκκοποίησης με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του εργαζομένου της Γεωργίου Ψαρρά του Δημητρίου.
Η εταιρεία εκφράζει τα συλλυπητήριά της και την αμέριστη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του θανόντος.
Για το συμβάν επελήφθησαν οι αρμόδιες Αρχές οι οποίες μαζί με τη Διοίκηση και τα στελέχη της Εταιρείας ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος».

Οι καταγγελίες των εργαζομένων

Εν τω μεταξύ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων μιλούν συνεχώς για «απαξίωση του εργοστασίου» το τελευταίο διάστημα, για «συντηρήσεις που δεν γίνονται στο χρόνο τους» και ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και τα σχέδιά της σε σχέση με το μέλλον της βιομηχανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από 48 ώρες είχε καταγγελθεί και πάλι ένα παρόμοιο συμβάν, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν εργαζόμενοι, γεγονός το οποίο το αποδίδουν σε θέμα τύχης.
Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, τη Δευτέρα (4/11/2019) μια από τρεις γερανογέφυρες στην αίθουσα των ηλεκτρικαμίνων, κατά την ώρα των ηλεκτρολογικών δοκιμών στο άγκιστρο 25 τόνων, έχοντας αγκιστρωμένο και φορτωμένο τον κάδο μεταφοράς μεταλλεύματος (ben), κόπηκε το συρματόσχοινο με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί πτώση του φορτίου.
«Οι πρώτες, εμπειρικές προσεγγίσεις, με κάθε επιφύλαξη, δείχνουν κακή ποιότητα συρματόσχοινου» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης