Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Καταλονία εν όψει εκλογών (10/11)

Ισπανία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Καταλονία εν όψει εκλογών (10/11)
Οι ισπανικές αρχές προετοιμάζονται για διαδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας οι οποίες ενδέχεται να είναι βίαιες
«Σημαντικός αριθμός» αστυνομικών δυνάμεων θα σταλεί στην Καταλονία ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Ισπανία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Pedro Sanchez.
Οι ισπανικές αρχές προετοιμάζονται για διαδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας οι οποίες ενδέχεται να είναι βίαιες, όπως είχαν δηλώσει πηγές από την κυβέρνηση και το Σοσιαλιστικό Κόμμα την προηγούμενη εβδομάδα.
«Όπως είναι λογικό, έχουμε αναπτύξει σημαντικό αριθμό δυνάμεων ασφαλείας για να διασφαλίσουμε την κανονικότητα σε μία ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστές οι πολίτες και η ψήφος τους», δήλωσε ο Sanchez στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RNE, όπως μεταδίδει το Reuters.
Εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας στη Βαρκελόνη επεσήμανε ότι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έχουν αναπτυχθεί στην Καταλονία προκειμένου «να προσφέρουν ενισχύσεις στην περίπτωση ταραχών, όπως η παρεμπόδιση εισόδου στα εκλογικά κέντρα», όμως πρόσθεσε ότι η τοπική αστυνομία θα έχει τον κύριο λόγο την ημέρα εκείνη και η εθνική αστυνομία θα επέμβει μόνο αν της ζητηθεί.
Το ζήτημα της αυτονομίας της Καταλονίας φαίνεται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, με τους Σοσιαλιστές του Sanchez να εξακολουθούν να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις αλλά να χάνουν μονάδες, και τα ακροδεξιά κόμματα, που έχουν δεσμευθεί να τηρήσουν σκληρή στάση στο θέμα, να βλέπουν τα ποσοστά τους να εκτοξεύονται.
Το θέμα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας διχάζει και τους κατοίκους της περιοχής, με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Ιούλιο να δείχνει ότι το 44% των ερωτηθέντων στηρίζει την ανεξαρτησία και το 48,3% να τάσσεται κατά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης