Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Σκληρή πτώση με καλές συναλλαγές. Ισχυρή πίεση στις τραπεζικές μετοχές αλλά και σε αρκετές άλλες μετοχές από όλες τις κατηγορίες. Μετά τα νέα υψηλά του τραπεζικού δείκτη οι μετοχές των τραπεζών διορθώνουν. Απομακρύνθηκε και από τις 880 μονάδες ο γενικός δείκτης και έκλεισε περίπου στις 860 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -4,83% ο δείκτης. Άνω του 5% οι απώλειες για τη Eurobank, πάνω από 4% οι απώλειες για τις άλλες συστημικές.

ΤΙΤΑΝ: Σημαντικός πωλητής στα 18 ευρώ υπήρχε στη μετοχή και ο τίτλος έκλεισε στα 17,98 ευρώ με απώλειες 1,75% και όγκο 63 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πίεση όλη μέρα και κορυφώθηκε στις δημοπρασίες. Έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 1,6780 ευρώ με απώλειες 2,33% και όγκο 401 χιλ. τεμάχια. Σκέτη απογοήτευση η πορεία της μετοχής. Πριν λίγες εβδομάδες είχε γράψει χαμηλό στα 1,64 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα έφεραν αγορές. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 1,28% και στα 8,68 ευρώ με καλό όγκο 156 χιλ. τεμάχια.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Μαζεύτηκαν πολλά κομμάτια κάτω από τα 5,50 ευρώ και στη συνέχεια πήγε εύκολα στα 5,60 ευρώ. Στις δημοπρασίες όμως έκλεισε στα 5,49 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Διαβάσαμε τη συνέντευξη της Ιουλίας ΧαΪδά στο mononews.gr και στη συνάδελφο Μαρίνα Πρωτονοταρίου. Μεταξύ άλλων γίνεται εκτίμηση για μείωση τζίρου 25% το 2019 και αύξηση 25% το 2020. Έχουμε δημοσιεύσει αναλυτικό θέμα πρόσφατα σχετικά με τις προηγούμενες προβλέψεις της εταιρείας.

Απλά αντιγράφουμε από τη λογιστική κατάσταση πρώτου εξαμήνου 2019 την τελευταία επίσημη εκτίμηση: Στο δεύτερο εξάμηνο, προβλέπεται ότι θα υπάρξει βελτίωση των μεγεθών, ούτως ώστε η μείωση του κύκλου εργασιών του πρώτου εξαμήνου να περιοριστεί στο 12% ετησίως, με αντίστοιχη βελτίωση των κερδών. Οι προβλέψεις για το 2020, είναι για άνοδο του κύκλου εργασιών κατά 20% σε σχέση με το 2019.

ΚΛΜ: Η μετοχή της Mothercare στο Λονδίνο κατέγραφε άνοδο 32%. Εδώ χωρίς ιδιαίτερο όγκο η μετοχή υποχώρησε 1,28% και έκλεισε στα 0,7720 ευρώ. Έβγαλε ανακοίνωση η εταιρεία και ενημερώνει για όσα γίνονται στη βρετανική Mothercare. Αύριο θα έχουμε ρεπορτάζ για το θέμα.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Το νέο έργο στη Γερμανία έφερε αγορές. Στα 0,3740 ευρώ με άνοδο 6,86% και όγκο 101 χιλ. τεμάχια. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι να γυρίζει η τελική γραμμή σε κέρδη και να απομοχλεύεται ο ισολογισμός.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Αντίδραση μετά την πρόσφατη διόρθωση και μάλιστα σε δύσκολη μέρα. Στα 5,20 ευρώ με άνοδο 3,59% και όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Μετά το μεγάλο χθεσινό όγκο η μετοχή υποχώρησε με μικρό όγκο. Ελπίζουμε να μην αρχίσει πάλι τα ίδια. Θα έχουμε ρεπορτάζ αύριο στη στήλη. Η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση της ΚΕΝ με κέρδος. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται τίμημα. 

INTRALOT: Δυνατή πτώση με μέτριες συναλλαγές. Στα 0,4080 ευρώ και στο -5,23% με 286 χιλ. τεμάχια.

MLS: Συνεχίζεται η πίεση στη μετοχή. Νέες απώλειες 4,81% σήμερα με κλείσιμο στα 1,4850 ευρώ, αρκετά κοντά στο χαμηλό ημέρας που ήταν στα 1,48 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ξανά προς τα 2 ευρώ η μετοχή.

LAMDA: Αν και έκανε πακέτο στα 7,27 ευρώ (πούλησε τις υπόλοιπες ίδιες μετοχές) η μετοχή έκλεισε στα 7,11 ευρώ με απώλειες 1,25%. Λογικά στις επόμενες μέρες θα μάθουμε και το που θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου, αν και το ταμπλό κάτι δείχνει.

CENTRIC: Έκανε αρκετό όγκο στις δημοπρασίες αλλά έκλεισε αμετάβλητη στα 0,24 ευρώ. Διατηρεί την καλή συμπεριφορά η μετοχή και απορροφούν οι αγοραστές τα χαρτιά που βγαίνουν. Βλέπουμε πάντως πως έχει περιοριστεί η πίεση και δεν αποκλείουμε ο πωλητής να τελείωσε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης