Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση με τις τράπεζες και την Τιτάν στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση με τις τράπεζες και την Τιτάν στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Δεν μπορείς να την πιάσεις. Το πρωί εκτιμούν υποχώρηση οι αναλυτές αλλά κάτι βγαίνει και αλλάζει η τάση. Είναι δύσκολη η αγορά στις τελευταίες συνεδριάσεις και βέβαια αυτό δείχνει πως χρειάζεται προσοχή. Το ξεκίνημα ήταν ανοδικό αλλά οφειλόταν και σε κάποιες συγκεκριμένες μετοχές. Κρατάει πάντως την άνοδο.

Η Τιτάν έγραψε 18,76 ευρώ και στη συνέχεια πήγε στα 18,06 ευρώ επηρεάζοντας την αγορά. Δημοσίευσε αποτελέσματα όπως και ο ΟΤΕ και θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα.

FTSE: Η βαρύτητα του ΟΠΑΠ μειώνεται στο 60% από 66% με ισχύ 11/11 στους δείκτες που συμμετέχει η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αντίδραση μετά τη χθεσινή υποχώρηση με τη Eurobank να έχει την υψηλότερη άνοδο και να ακολουθεί η Alpha Bank. Θετική κίνηση και από τις άλλες δύο συστημικές.

ΤΙΤΑΝ: Τα αποτελέσματα δείχνουν πως είναι ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας. Στο τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 31,9 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο εννεαμήνου στα 45,3 εκατ. ευρώ από 50,2 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε κατά 119 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 891 εκατ. ευρώ. Τα 59 εκατ. ευρώ από την αύξηση έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του λογιστικού προτύπου 16.

Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες στην αγορά σχετικά με την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI οι οποίες αναφέρουν ότι θα αφαιρεθεί η μετοχή και ο λόγος είναι η διασπορά, η οποία περιορίστηκε μετά τη δημόσια πρόταση. Επίσης ακούγονται και πληροφορίες αναφορικά με placement προκειμένου να βελτιωθεί η διασπορά. Πρόκειται για πληροφορίες φυσικά τις οποίες μεταφέρουμε με επιφύλαξη και περιμένουμε ενημέρωση.

OTE: Στο τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,7% και ανήλθαν στα 1,01 δισ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 125,1 εκατ. ευρώ από 107,3 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός χωρίς το λογιστικό πρότυπο 16 είναι στα 772,5 εκατ. ευρώ και με το λογιστικό πρότυπο στα 1,18 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο εννεαμήνου τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 286,5 εκατ. ευρώ από 228 εκατ. ευρώ. Καλά χαρακτηρίζονται σε πρώτη ανάγνωση τα αποτελέσματα. 

JUMBO: Δεν καταλαβαίνουμε γιατί αντιδρούν κάποιοι μέτοχοι. Τι θα ήθελαν δηλαδή; Να γιγαντωθεί ο όμιλος, να σηκώσει δανεισμό για να πάρουν μεγαλύτερο μέρισμα; Η μετοχή πάει εξαιρετικά στο ταμπλό και βλέπουμε στον ισολογισμό ένα αδάνειστο όμιλο με εξαιρετική παραγωγή χρήματος.

Έχουμε δει άλλους ομίλους που έκαναν επενδύσεις με δανεικά, ποια ήταν η κατάληξή τους. Σε περιόδους κρίσης είδαμε πως δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Η στήλη έχει την άποψη να κρεμάει ο καθένας το καλάθι του εκεί που φτάνει. Θέλουμε οι ισολογισμοί να λένε την αλήθεια για να μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία μετοχή που το 2012 ήταν στα 3 ευρώ και σήμερα έχει φτάσει κοντά στα 18 ευρώ. Δίνει ένα μερισματάκι, το οποίο από φέτος είναι αυξημένο και παράλληλα έχει χρήματα να κινηθεί. Δεν έχουμε την άποψη να μπουν παντελόνι τα κεφάλαια που περισσεύουν και να μεγαλώσει ο δανεισμός. Η όμιλος πετυχαίνει τους στόχους του και με το παραπάνω κάθε χρόνο και εξαπλώνεται με προσεκτικούς ρυθμούς.

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Ο βασικός μέτοχος απέκτησε σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης τις μετοχές που βγήκαν προς πώληση δύο συνεδριάσεις πριν. Από την άλλη ανακοινώθηκε η πώληση της ΚΕΝ χωρίς να γνωστοποιηθεί το τίμημα, αλλά βάσει της λογιστικής κατάστασης νομίζουμε πως το κέρδος μπορεί να είναι και όλο το τίμημα.

ΚΛΜ: Αναλυτική ενημέρωση έστειλε και στο παγκόσμιο δίκτυο franchise η Mothercare. Διαβάστε σχετικό θέμα στην κατηγορία επιχειρήσεις. Από την εταιρεία τώρα περιμένουμε την ανακοίνωση της συμφωνίας για το νέο βρετανικό brand.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης