Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παρά τις εκλογές, η Ισπανία θα παραμείνει σε πολιτικό αδιέξοδο - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Παρά τις εκλογές, η Ισπανία θα παραμείνει σε πολιτικό αδιέξοδο - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εκλογές της Κυριακής (10/11/2019) δεν θα είναι αρκετές για να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία 
Στην εκτίμηση ότι η Ισπανία θα παραμείνει σε πολιτικό αδιέξοδο παρά τις εκλογές της Κυριακής (10/11/2019) συγκλίνουν οι αναλυτές.
«Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και προβολές για την κατανομή των εδρών, η συγκρότηση της κυβέρνησης θα είναι πολύ πιο δύσκολη μετά τις νέες εκλογές» δήλωσε στο CNBC ο Maartje Wijffelaars από την RaboResearch.
Σημειώνεται ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν το ποσοστό του Σοσιαλιστικού Κόμματος (Pedro Sanchez) στο 27%, ενώ ακολουθεί το Λαϊκό Κόμμα (PP) με 21%.
Ωστόσο, κανένα από τα δύο κόμματα -που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας- δεν θα έχει επαρκή πολιτική στήριξη για τη συγκρότηση κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες εκλογές (τον Απρίλιο), ο Sanchez συγκέντρωσε 29% και το PP με 17%.
«Όποια και αν είναι τα σκαμπανεβάσματα των πρώην ισχυρών κομμάτων, κανένα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Οι συμφωνίες και η συναίνεση θα είναι απαραίτητη για όποιον σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση στην Ισπανία» δήλωσε ο Juan Soto, εκτελεστικός διευθυντής του ισπανικού think tank Civismo.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη Eurasia Group, 13 κόμματα αναμένεται να μπουν στο ισπανικού κοινοβούλιο.

Τα πιθανότερα σενάρια

Σύμφωνα με τη Eurasia Group, τα τρία βασικά σενάρια είναι τα εξής:
1. Ο Sanchez πιθανότατα θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης με τη στήριξη άλλων αριστερών κομμάτων και ενδεχομένως κάποιων Καταλανών.
2. Ο Sanchez θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας με τη στήριξη δεξιών κομμάτων, μεταξύ των φιλελεύθερων Ciudadanos και του Λαϊκού Κόμματος.
3. Θα χρειαστεί να διεξαχθούν νέες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης