Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

To Brexit δεν θα διώξει την ομίχλη πάνω από τις βρετανικές αγορές - Τι υποστηρίζουν οι επενδυτικοί οίκοι

tags :
To Brexit δεν θα διώξει την ομίχλη πάνω από τις βρετανικές αγορές - Τι υποστηρίζουν οι επενδυτικοί οίκοι
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι σε κάθε περίπτωση η Βρετανία έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο του no deal Brexit 
Ανεξαρτήτως των βρετανικών εκλογών και του Brexit τον Ιανουάριο του 2020, πάνω από τα βρετανικά assets υπάρχει μια ομίχλη που είναι δύσκολο να διαλυθεί κάποια στιγμή σύντομα.
Σε αυτή την άποψη συγκλίνουν οι μεγαλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων του κόσμου, οι οποίοι συμμετείχαν στο Reuters Investment Summit που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.
Επίσης υποστηρίζουν ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, η Βρετανία έχει ξεφύγει από το σενάριο του no deal Brexit.
Ωστόσο, οι ίδιοι ανησυχούν ότι η προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου για το Brexit αποτελεί την αρχή ενός νέου πονοκεφάλου που αυτή τη φορά έχει να κάνει με τη διαπραγμάτευση μια νέας εμπορικής σχέσης με την ΕΕ έως τον Δεκέμβριο του 2020, οπότε και λήγει η μεταβατική περίοδος.
Εν συνέχεια θα πρέπει να συναφθούν εμπορικές συμφωνίες και με τις υπόλοιπες χώρες.
Σε περίπτωση που αυτή η διαδικασία απαιτήσει περισσότερο χρόνο απ' ό,τι αναμένεται, εκτιμάται ότι πολλές επιχειρήσεις θα παγώσουν τις επενδύσεις, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της ανάπτυξης και τελικά μεγαλύτερα ζημια για τις αγορές.
Από την πλευρά της, η Sonja Laud από την Legal & General Investment Management (η μεγαλύτερη εταιρεία asset management της Βρετανίας) υποστήριξε ότι οι αγορές δεν φαίνεται να τις απασχολεί τι θα συμβεί μετά τον Ιανουάριο, δεδομένου ότι το Brexity θα υλοποιηθεί.
Η ίδια υποστηρίζει ότι πολύ επικίνδυνη η πρόβλεψη για το που θα κινηθεί η στερλίνα.
«Δεν έχουμε συμφωνία (με την ΕΕ), έχουμε μόνο διαζύγιο και ας το αντιμετωπίσουμε, μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου είναι εξίσου γεμάτη με προβλήματα» ανέφερε η Laud.
Ο Pascal Blanque, ο οποίος εποπτεύει 1,5 τρισ. ευρώ στην Amundi, δήλωσε ότι το fund είχε «απομακρυνθεί από τα assets του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Θα είναι ένα μακρύ ταξίδι και το Brexit από μόνο του θα είναι επίσης ένα μακρύ ταξίδι», είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης