Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις 21 Νοεμβρίου αναμένεται η δεύτερη σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών για το Μάτι

tags :
Στις 21 Νοεμβρίου αναμένεται η δεύτερη σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών για το Μάτι
Η έλλειψη απαρτίας της Ολομέλειας είχε αναβάλλει την πρώτη Σύγκλιση του Σώματος, στα τέλη Σεπτεμβρίου
Στις 21 Νοεμβρίου συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί αν θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή η δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής στις 23 Ιουλίου 2018, η οποία κόστισε την ζωή 102 ανθρώπων και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.
Η σύγκλιση του Σώματος με αντικείμενο την δικογραφία για την πολύνεκρη πυρκαγιά, είναι η δεύτερη που προγραμματίζεται.
Έχει προηγηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου η ματαίωση της Σύγκλησης της Ολομέλειας λόγω έλλειψης απαρτίας ώστε το Σώμα να λάβει απόφαση για την ανάθεση και να ορίσει τους Εφέτες που θα χειριστούν την δικογραφία.
Το αίτημα προς την Ολομέλεια έχει υποβάλει από τις 18 Σεπτεμβρίου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης ο οποίος επικαλούμενος την σοβαρότητα, την εξαιρετική φύση και την εξαιρετική απήχηση της υπόθεσης, ζήτησε την ανάθεση της δικογραφίας από το Πρωτοδικείο στο Εφετείο ώστε να την χειριστεί Εφέτης Ανακριτής και επίκουρός του.
Με ανακοίνωση του ο συνήγορος της κ. Βαρβάρας Φύτρου, που έχασε σύζυγο και παιδιά στην φωτιά, κ. Βασίλης Καπερνάρος τονίζει: «Εκφράζουμε την πεποίθηση, ότι αυτή τη φορά θα καταστεί δυνατή η σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, θα υπάρξει απαρτία και θα αποφασιστεί η ανάθεση της υποθέσεως σε ειδικό εφέτη ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό και να γίνει ενδελεχέστερη αναζήτηση και αξιοποίηση του ποινικού αποδεικτικού υλικού, για την ουσιαστική διακρίβωση της αλήθειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης