Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει η Προανακριτική επιτροπή για τη Novartis – Ερωτηματικό η στάση Πολάκη, Τζανακόπουλου

tags :
Συνεδριάζει η Προανακριτική επιτροπή για τη Novartis – Ερωτηματικό η στάση Πολάκη, Τζανακόπουλου
Άγνωστο παραμένει το εάν θα καταθέσει στην επιτροπή ο Κ. Φρουζής
Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 12/11 στις 18:00 το απόγευμα η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis, αν και ακόμα παραμένει άγνωστο τι θα πράξουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος, οι οποίοι έχουν εξαιρεθεί από τις εργασίες της επιτροπής.
Σημειώνεται πως η προηγούμενη συνεδρίαση, στην οποία και παρά τη σχετική απόφαση της επιτροπής, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το παρών, αναβλήθηκε για σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου.
Και ενώ παραμένει ερωτηματικό τι θα πράξουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό που έγινε την περασμένη Πέμπτη και ότι η συνεδρίαση της επιτροπής θα διεξαχθεί κανονικά.
Μάλιστα ο κ.Τασούλας είχε αναφέρει ότι «θα διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση και θα προστατευθεί η αποστολή της επιτροπής με τρόπο νόμιμο θεσμικό και προβλεπόμενο».
Αλλά το μήνυμα ότι σήμερα η επιτροπή θα συνεδριάσει άφησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν θα εμποδιστεί να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο Κ.Φρουζής από τη Novartis.
Υπό αυτά τα δεδομένα, είναι προφανές πως κάθε άλλο παρά ξεκάθαρο είναι τι θα πράξουν Πολάκης και Τζανακόπουλος.
Σημειώνεται πάντως ότι κάθε άλλο βέβαιο είναι ότι θα καταφέρει τελικά ο κ.Φρουζής να καταθέσει, καθώς υπάρχουν και άλλα διαδικαστικά ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την εξαίρεση των Θανάση Πλεύρη, Κώστα Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου από την σύνθεση της προανακριτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης