Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο 13/11 τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Coca Cola HBC – Το discount έναντι των ομοειδών

tags :
Αύριο 13/11 τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Coca Cola HBC – Το discount έναντι των ομοειδών
Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου – Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για πωλήσεις 1,96 δισ. ευρώ 
Αύριο 13/11 δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου η Coca Cola HBC και οι αναλυτές περιμένουν αδύναμο τρίτο τρίμηνο λόγω των καιρικών συνθηκών με περιορισμένη ανάπτυξη του όγκου των πωλήσεων.
Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν πριν το άνοιγμα της αγοράς, ενώ λίγο αργότερα η εταιρεία θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με τη Eurobank η αύξηση του όγκου των πωλήσεων θα διαμορφωθεί στο 0,5% και τα δημοσιευμένα έσοδα θα αναπτυχθούν περίπου 5% λόγω του θετικού συντελεστή τιμής/μείγματος και της ενοποίησης της Bambi (συνεισφορά 1,1%).
Η Optima Bank σε πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε για τη μετοχή ανέφερε πως οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν το εποχικά καλό τρίμηνο του καλοκαιριού.
Για το τρίτο τρίμηνο περιμένει πωλήσεις 1,95 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 4,6%.
Η ΑΧΕ σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 24% έναντι των ομοειδών του εξωτερικού (p/e 2020 στις 17 φορές) και σε όρους EV/EBITDA με discount 39%.
Για το σύνολο της χρήσης 2019 περιμένει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 527 εκατ. ευρώ και 602 εκατ. ευρώ για το 2020.
Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη το 2019 αναμένονται στα 496 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ο όμιλος εμφάνισε πωλήσεις 3,35 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 3,8% και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 222,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 0,5%.
Η μετοχή το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί σημαντικές πιέσεις με αποτέλεσμα από την αρχή του έτους να καταγράφει οριακή άνοδο 0,66%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης