Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Με εξαιρετικά μικρές συναλλαγές ξεκίνησε η συνεδρίαση και με ήπιες απώλειες που γρήγορα καλύφθηκαν. Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στις 850 μονάδες. Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο καθώς εκεί συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου και στο ξεκίνημα κινούνται ανοδικά.

Από την άλλη η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα της και στην MLS καθώς η μεγάλη υποχώρηση της τιμής τραβάει τα βλέμματα επενδυτών και θεσμικών που έχουν μετοχές της εταιρείας στα χαρτοφυλάκιά τους.

Η αγορά φοβάται μήπως υπάρξουν θέματα και σε άλλες μετοχές. Και αναφερόμαστε καθαρά σε πορεία μετοχών στο ταμπλό. Είναι απλό. Μετοχές που στηρίζονται σε υψηλά επίπεδα χωρίς τα μεγέθη να δικαιολογούν τις αποτιμήσεις, μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο πωλητών. Δε σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, αλλά λόγω πίεσης σε μία μετοχή καταλαβαίνετε ότι μπορεί να φέρει ρευστοποιήσεις σε κάποια άλλη.

MLS: Έχει αγοραστές η μετοχή σήμερα, Στελέχη της αγοράς σημειώναν την απουσία των insiders από την πλευρά των αγοραστών. Έλεγαν δηλαδή κάποια στελέχη στήλη πως θα περίμεναν ήδη από χθες κάποιον να αγοράσει στο limit down μέρος των μετοχών που ήταν προς πώληση. Για να δούμε σήμερα…

Η πορεία της μετοχής στο ταμπλό έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες, ενώ τα… απόνερα χτυπάνε και άλλες μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Βγαίνουν πωλήσεις από συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια. Η μετοχή άνοιξε στο -14% με όγκο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση εκεί έδειχνε 10 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας και η μετοχή πήγε σε δημοπρασία. Οι αγοραστές φαίνεται να έχουν καλύτερες διαθέσεις σήμερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η μετοχή πιέζεται εδώ και καιρό. Χθες έπιασε το χαμηλό που είχε γράψει αρχές Οκτώβρη και μετά αντέδρασε. Ούτε τότε, ούτε χθες επιχείρησε να κλείσει το άνοιγμα που βρίσκεται μεταξύ 1,63-1,57 ευρώ. Σήμερα ξεκίνησε με άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικά κινούνται οι συστημικές στο ξεκίνημα, στηρίζουν την αγορά και δημιουργούν ελπίδες για μία ανάκαμψη σήμερα.

ΕΛΓΕΚΑ: Με 20 τεμάχια άνοιξε η μετοχή στο -17,61% και στα 0,29 ευρώ. Με 6 ευρώ δηλαδή επηρεάστηκε τόσο η αποτίμηση. Ήδη οι αγοραστές βγαίνουν πάνω από τα 0,35 ευρώ.

REDS: Μόλις πάει να κάνει μία καλή κίνηση βγαίνουν χαρτιά και η μετοχή σταδιακά ξαναγυρνάει χαμηλότερα.

COCA COLA: Αύριο 13/11 τα δικά της αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Οι αναλυτές περιμένουν αδύναμο τρίμηνο λόγω καιρικών συνθηκών. Σημειώνουμε την αδυναμία της μετοχής το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί η άνοδος που κατέγραφε η μετοχή το 2019.

ΕΧΑΕ: Έχει κόψει προς τα κάτω τον κινητό μέσο των 200 ημερών και βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιβεβαιώσει ή να διασπάσει τη στήριξη των 4,30 ευρώ. Στο πρόσφατο παρελθόν την έχει επιβεβαιώσει 2 φορές. Θα είναι αρνητική εξέλιξη να περάσει κάτω από το συγκεκριμένο σημείο.

LAMDA: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο στο ξεκίνημα κάνει πράξη στα 7,08 ευρώ. Η στήλη περιμένει την τιμή της αύξησης.

ΚΛΜ: Με όγκο 33 τεμάχια βρίσκεται στα 0,7840 ευρώ με άνοδο 4,53% και αποτίμηση 31,5 εκατ. ευρώ.

CENERGY: Καιρό τώρα προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τα 1,32 ευρώ. Βρίσκεται κάτω από τον κινητό των 200 ημερών αλλά το γράφημα παίρνει κλίση προς τα κάτω. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που δεν έχουν κάνει πολλά φέτος. Δεν άρεσαν βέβαια και τα αποτελέσματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης