Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Ο φόβος να χαθεί το ράλι έχει αντικαταστήσει τον φόβο για ύφεση

BofA Merrill Lynch: Ο φόβος να χαθεί το ράλι έχει αντικαταστήσει τον φόβο για ύφεση
Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, μια συμφωνία για ανακωχή μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μπορεί να είναι αρκετή ώστε οι μετοχές να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία
Για το ενδεχόμενο να χάσουν το ράλι της Wall Street που κινείται προς ιστορικά υψηλά και όχι για ενδεχόμενη ύφεση, ανησυχούν πλέον οι portfolio managers.
Αυτό προκύπτει από έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα επίπεδα μετρητών παρουσίασαν τη μεγαλύτερη -μετά την εκλογή του Donald Trump τον 2016- μείωση σε 4,5% από 5% καθώς οι επενδυτές βιάζονται να επενδύσουν σε μετοχές.
Ο διευθυντής επενδύσεων της Bank of America, Michael Hartnett, επεσήμανε επίσης ότι η αισιοδοξία για την ανάπτυξη έφτασε σε υψηλό 18 μηνών, εξέλιξη που αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές αναμένουν καλύτερους αριθμούς παραγωγής και κέρδους παγκοσμίως.
«Οι "ταύροι" επέστρεψαν…» σχολιάζει ο ίδιος και επισημαίνει ότι οι επενδυτές έχουν αυξήσει την έκθεση τους σε μετοχές.
«Λέμε ότι το εύκολο κομμάτι του ράλι τελείωσε, το δυσκολότερο αρχίζει...» σχολίασε.
Παράλληλα, οι επενδυτές θεωρούν ότι ο εμπορικός πόλεμος είναι ο Νο 1 κίνδυνος για την ανάκαμψη μετοχών αλλά οι «ταύροι» επισημαίνει ότι μια συμφωνία για ανακωχή μπορεί να είναι αρκετή ώστε οι μετοχές να συνεχίσουν την ανοδική πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης