Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φρουζής για Novartis: Με πίεζαν να μιλήσω για πολιτικούς - Δέχτηκα απειλές για να ενταχθώ σε πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων

tags :
Φρουζής για Novartis: Με πίεζαν να μιλήσω για πολιτικούς - Δέχτηκα απειλές για να ενταχθώ σε πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων
Τι κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην προανακριτική
(Upd) Την Πέμπτη (14/11) το πρωί θα συνεχιστεί η εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis περιορίστηκε σήμερα σε μια πρώτη εισήγηση προς τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε ότι δεν έχει δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ σε κανένα πολιτικό πρόσωπο.
Ο κ. Φρουζής, επεσήμανε ότι ποτέ δεν έχει κληθεί από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο για να καταθέσει για Novartis και πρόσθεσε ότι από το 2016, ταλαιπωρείται λόγω της υπόθεσης και υφίσταται «μπούλινγκ».
Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis ότι τον Μάιο του 2018 είχε άτυπη συνάντηση με την εισαγγελέα εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
«Ηθελε να συναντηθούμε άτυπα» φέρετε να είπε για να αποκαλύψει «Συναντηθήκαμε στην Λουκάρεως στην εισαγγελία με άλλα 6 άτομα.
Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα.
Μου είπε «δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο».
Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι δέχθηκε και απειλές προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της κυρίας Τουλουπάκη καθώς ανέφερε: «μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Του απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια.
Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών.
Ηταν ένας μοχλός πίεσης»
Ο ίδιος υποστήριξε ότι τον Φεβρουάριο του 2017 μετά τα δημοσιεύματα πραγματοποίηθηκε έλεγχος των αρχών στο σπίτι του.
«Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζει.
Πήραν ακόμα και το λαπ τοπ του γιού μου Εγινε έλεγχος χωρίς να υπάρχει έκθεση.
Δεν ξέρω καν ποιοι με έλεγξαν.
Φεύγοντας μου είπαν «δεν βρήκαμε τίποτα» ενώ δεν υπήρξε και έκθεση κατάσχεσης».
Ο κ. Φρουζής ανέφερε ότι μετά τον έλεγχο στην οικεία του ακολούθησε άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών ενώ επισήμανε ότι δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων λειτουργούσαν ως προπομπός όσων θα ακολουθούσαν. 
Νωρίτερα απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάκληση της απόφασης εξαίρεσης των βουλευτών Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.
Η πλειοψηφία της προανακριτικής, απέρριψε επίσης, το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση των βουλευτών της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη και Κώστα Κυρανάκη και του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, για μεροληπτική στάση.
Οι τρεις βουλευτές απέρριψαν τις κατηγορίες Παπαγγελόπουλου περί μεροληψίας και ανέφεραν ότι δεν συντρέχει θέμα ασυμβίβαστου στη συμμετοχή τους στην επιτροπή καθώς δεν έχουν κληθεί ως μάρτυρες. Στη συνέχεια βγήκαν από την αίθουσα έως ότου τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.
Η προανακριτική επιτροπή, ξεκίνησε σήμερα τελικά τις εργασίες της, καθώς δεν εμφανίστηκαν στην αίθουσα οι βουλευτές, Πολάκης - Τζανακόπουλος, που την περασμένη εβδομάδα, επιχείρησαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, μη αποδεχόμενη την εξαίρεσή τους

Δεν πήγαν Τζανακόπουλος - Πολάκης στην προανακριτική

Χωρίς την παρουσία του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρης Τζανακόπουλου ξεκινά τις εργασίες της η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας θα επισημάνει όσα αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Κουμουνδούρου, με την οποία έχει καλέσει τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να τηρήσουν την ίδια στάση που τήρησαν στην περίπτωση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, και για το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν τρία μέλη της επιτροπής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές του και ότι δεν θέλει να δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να συνεχίσει παρελκυστικές τακτικές τις οποίες έχουν υιοθετήσει βουλευτές της για το υποτιθέμενο σκάνδαλο της σκευωρίας. Επίσης ότι δεν πρέπει να δοθεί κανένα πρόσχημα στη ΝΔ για να καθυστερήσει και άλλο η κατάθεση του κ. Φρουζή.
Για τη στάση που τηρεί στη σημερινή συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, ενώ αυτήν είχε προαναγγείλει και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ.
«Το κεντρικό ζήτημα είναι η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας, με την έννοια ότι η απόφαση της επιτροπής για την εξαίρεσή μας είναι ανυπόστατη.
Το δεύτερο ζήτημα όμως είναι ότι δεν πρέπει να δοθεί κανένα απολύτως πρόσχημα στη ΝΔ, ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίζει τη λειτουργία της επιτροπής.
Άρα εμείς, σταθμίζοντας αυτές τις δύο αρχές, στη βάση των οποίων θέλουμε να πορευτούμε και στη βάση των οποίων πορευτήκαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες, θα καθορίσουμε τη στάση μας.
Επομένως, θα έλεγα να κάνουμε λίγο υπομονή», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Διευκρίνισε όμως ότι η όποια στάση επιλεγεί σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά αποχώρηση. «Μίλησε κανείς για αποχώρηση;
Είμαστε μέλη της επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί, από τον πρόεδρό μας, και θα επιλέγουμε εμείς, τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπούμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο βουλευτές να διαφοροποιούν τη στάση τους, κατά περίπτωση, στην πορεία λειτουργίας της επιτροπής.

Τζανακόπουλος για Προανακριτική: Οι μάσκες έπεσαν - ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθείτε στην Προανακριτική για τη Novartis.
«Οι μάσκες σήμερα έπεσαν.
Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους, όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία.
Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έχοντας δίπλα του άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν οριστεί από τον Αλέξη Τσίπρα να μετέχουν στην Προανακριτική.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα.
Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη.
Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Ποινική δίωξη κατά Λοβέρδου ζητά η Τουλουπάκη

Ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση Novartis.
Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε σχετική παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση.
Προηγήθηκε το αίτημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς προς τη Βουλή για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να προχωρήσει η ποινική διαδικασία σε βάρος του.
Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
 
Η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου

Για «αμετανόητους σκευωρούς» κάνει λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος στην απάντηση του για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis.
«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο.
Αμετανόητοι σκευωροί.
Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει», τόνισε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.
Image




Πρω΄τη ενημέρωση 2019-11-12 18:11:31
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης