Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, ο Mark Sanford

Αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, ο Mark Sanford
Ο Sanford δικαιολόγησε την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα, στην αδυναμία του να τραβήξει την προσοχή των ψηφοφόρων στο ζήτημα που εκείνος θεωρεί πρωτεύον, το υψηλό χρέος
Ο πρώην βουλευτής και κυβερνήτης Mark Sanford από τη Νότια Καρολίνα εγκατέλειψε την προσπάθεια να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος απέναντι στον Donald Trump για τις εκλογές του 2020.
Ο 59χρονος Sanford, σφοδρός επικριτής του προέδρου, είχε ανακοινώσει πριν από δύο μήνες την υποψηφιότητά του.
Στην κούρσα για το χρίσμα παραμένουν άλλοι δύο Ρεπουμπλικάνοι, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Bill Weld και ο πρώην βουλευτής του Ιλινόι Joe Walsh.
Ο Sanford απέδωσε την απόφασή του να αποσυρθεί στην αδυναμία του να τραβήξει την προσοχή των ψηφοφόρων στο ζήτημα που εκείνος θεωρεί πρωτεύον, το υψηλό χρέος.
«Διακόπτω τον προεκλογικό αγώνα για την προεδρία επειδή η έρευνα (στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Trump) κατέστησε αδύνατο τον στόχο μου να αναδείξω το θέμα του χρέους, του ελλείμματος και των δαπανών», ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ο Trump παραμένει πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων και θεωρείται το φαβορί για το χρίσμα του κόμματος.
Ο Sanford κάποτε ήταν ανερχόμενο αστέρι του κόμματος και εξελέγη δύο φορές κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας.
Η πολιτική καριέρα του όμως υπέστη σοβαρό πλήγμα όταν εξαφανίστηκε το 2009, αφού είπε στους συνεργάτες του ότι θα πήγαινε για ορειβασία στα Απαλάχια.
Στην πραγματικότητα, όπως παραδέχτηκε όταν επέστρεψε, βρισκόταν στην Αργεντινή με την ερωμένη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης