Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών ο Iohannis και Dancila

tags :
Ρουμανία: Στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών ο Iohannis και Dancila
Σαφές προβάδισμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Ρουμανία, διατηρεί ο απερχόμενος Πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Klaus Iohannis
Σαφές προβάδισμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή (10/11) στη Ρουμανία, διατηρεί ο απερχόμενος Πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Klaus Iohannis, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων σε 19.407 εκλογικά τμήματα (το 99,09% του συνόλου).
 Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η προερχόμενη από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, υποψήφια V. Dancila, με ποσοστό 22,69%
Ο κ. Klaus Iohannis θα βρεθεί αντιμέτωπος στις 24 Νοεμβρίου (ημέρα διεξαγωγής του β΄γύρου των προεδρικών εκλογών) με την
πρώην πρωθυπουργό V. Dancila.
Ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Εκλογικού Γραφείου (BEC) M. Protescu ανακοίνωσε ότι στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών -με καταμετρημένο το 99,09% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων- ο  κ. Klaus Iohannis έλαβε 3.381.848 ψήφους, η κ. V. Dancila 2.047.141 ψήφους.
Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Klaus Iohannis θα έχει τη στήριξη της Συμμαχίας USR- PLUS, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τους επικεφαλής των δύο κομμάτων.
«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εκπλήσσει όταν ανακοινώσαμε τη στήριξή μας στο πρόσωπο του Klaus Iohannis » τόνισε ο πρόεδρος του PLUS Ντάτσιαν Τσιόλος.
Ο επικεφαλής του USR και υποψήφιος για την Προεδρία, D. Brjana απηύθυνε πρόσκληση στους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύθηκαν, να στηρίξουν στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών τον Klaus Iohannis.
Όπως είπε, «το USR δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στηρίξει την υποψήφια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Βιόριτσα Νταντσίλα».
Ο κ. Brjana ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την αποτυχία του να "περάσει" στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών.
«Σεβόμαστε την απόφαση των ψηφοφόρων να στηρίξουν τον Klaus Iohannis και την Βιόριτσα Νταντσίλα.
Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη, διότι δεν κατάφερα να πείσω τους πολίτες για την επείγουσα ανάγκη εκσυγχρονισμού της Ρουμανίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης