Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας – Στους 18 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

tags :
Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας – Στους 18 οι νεκροί Παλαιστίνιοι
Στο στόχαστρο του Ισραήλ θέση του Ισλαμικού Τζιχάντ
(upd) Νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά της Λωρίδας της Γάζας και συγκεκριμένα κατά θέσης της οργάνωσης του Ισλαμικού Τζιχάντ εξαπέλυσε η ισραηλινή αεροπορία.
Από τους βομβαρδισμούς έχασε τη ζωή του τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και μέλη της δύναμης αλ Κοντς, του ένοπλου παρακλαδιού του Ισλαμικού Τζιχάντ, οι οποίοι προστέθηκαν στους ήδη 10 νεκρούς των χθεσινών συγκρούσεων.
Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στο στόχαστρο του βρέθηκε αυτή η μονάδα του Ισλαμικού Τζιχάντ καθώς ήταν έτοιμη να εκτοξεύσει ρουκέτες κατά της ισραηλινής πλευράς.
Εξάλλου από χθες τουλάχιστον 250 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ισραηλινού στρατού, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει αναχαιτίσει το 90% αυτών χάρη στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος».
Μία ρουκέτα προκάλεσε ζημιές σε ένα σπίτι και μία άλλη σε εργοστάσιο, ενώ μία τρίτη έπεσε σε αυτοκινητόδρομο.
Χθες σχολεία, κολέγια, πανεπιστήμια και άλλες κρατικές υπηρεσίες παρέμεναν κλειστά ως το Τελ Αβίβ, την οικονομική μητρόπολη του Ισραήλ, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα οι κρατικές υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων από τον παλαιστινιακό θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης