Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε στο 1,1% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Υποχώρησε στο 1,1% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,1%
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/11) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 1,2% τον Σεπτέμβριο του 2019, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 1,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 0,1% ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν παραμείνει αμετάβλητες.
Οι τιμές στον κλάδο υπηρεσιών είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στον ΔΤΚ, καθώς αυξήθηκαν κατά 1,7% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές τροφίμων διαμορφώθηκε στο 1,1%.
Αντίθετα, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν κατά -2,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενο έτους, ενώ οι τιμές των συνολικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,4%.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καταγράφηκε άνοδος 0,9% σε ετήσια βάση για τον Οκτώβριο του 2019, ενώ η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης