Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 1,5% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2019 - Κατώτερος των εκτιμήσεων

Βρετανία: Στο 1,5% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2019 - Κατώτερος των εκτιμήσεων
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,2%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλύτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,5% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 1,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα διαμορφωθεί στο 1,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,2% έναντι ανόδου 0,1% τον Σεπτέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,1%.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές καυσίμων και τροφίμων, αυτός παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,7% σε ετήσια βάση, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018, καταγράφοντας επιβάδυνση σε σχέση με το 1,2% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε οριακή πτώση -0,1% έναντι πτώσης επίσης στο -0,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης