Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πωλείται η ναυαρχίδα του πλούτου του Krupp... για να διασωθεί η δυναστεία

tags :
Γερμανία: Πωλείται η ναυαρχίδα του πλούτου του Krupp... για να διασωθεί η δυναστεία
Όπως έγινε με τις Siemens και την Daimler, η Thyssenkrupp βρίσκεται σε πτωτική τροχιά
Στις όχθες του ποταμού Ρουρ που διέρχεται από τη βιομηχανική καρδιά της Γερμανίας βρίσκεται ένα τεράστιο πάρκο με περιποιημένους κήπους και εξωτικά δέντρα.
Στην καρδιά του βρίσκεται ένα νεοκλασικό αρχοντικό με χάλκινη στέγη και ελληνικούς κίονες: η Villa Huegel, η πρώην κατοικία του μεγιστάνα του χαλκού, Alfred Krupp.
Μόνο κατ' ευφημισμόν ονομάζεται βίλα, καθώς ο τόπος είναι περισσότερο ένα παλάτι παρά μια κατοικία.
Υπάρχουν βιβλιοθήκες με επένδυση από ξύλο, περίτεχνες φλαμανδικές ταπετσαρίες και λαμπεροί πολυέλαιοι που κρέμονται από οροφές.
Το αρχοντικό αποτελεί ένα δείγμα του τεράστιου πλούτου και την ιδιότητα του Krupp ως πρωταθλητή της βιομηχανικής επανάστασης της Γερμανίας τον 19ο αιώνα.
Αν η κοιλάδα του Ρουρ ήταν το μηχανοστάσιο της οικονομίας, η Villa Huegel ήταν η γέφυρά της, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Σήμερα, η Villa Huegel είναι ένα μαυσωλείο μιας περασμένης εποχής.
Το όνομα Krupp έχει ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο των δυναστειών χάλυβα Thyssen και Krupp που συγχωνεύθηκαν το 1999, αλλά μετά από αυτό έγιναν ελάχιστα.
Όπως έγινε με τις Siemens και την Daimler, η Thyssenkrupp βρίσκεται σε πτωτική τροχιά, καθώς η οικονομία της Γερμανίας και τα σφάλματα διαχείρισης αναγκάζουν την εταιρεία να πωλήσει μονάδες για να καλύψει προβλήματα στον ισολογισμό της.
Και σε αυτήν την προσπάθεια δεν λείπει η ναυαρχίδα του πλούτου του Krupp, η οποία είναι προς πώληση.
Η πτώση της αυτοκρατορίας Thyssenkrupp αποτελεί πηγή ανησυχίας για τους πολιτικούς που βλέπουν έναν προφήτη για τη γερμανική οικονομία, ο οποίος μέχρι τώρα κατείχε τις καλές θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης