Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Εγκαινιάζουμε μια νέου τύπου καμπάνια– Θέλουμε να συγκροτήσουμε τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη

tags :
Τσίπρας: Εγκαινιάζουμε μια νέου τύπου καμπάνια– Θέλουμε να συγκροτήσουμε τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη
Το μεταναστευτικό είναι το μοναδικό πρόβλημα, στο οποίο δεν αφήσαμε εντελώς στρωμένο έδαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ο κ.Τσίπρας
Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές εγκαινιάζει μια νέου τύπου καμπάνια με τους πολίτες με απώτερο στόχο να «συγκροτήσουμε τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη» διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη δυτική Ελλάδα.
Στην ανοιχτή συζήτηση των μελών και φίλων του κόμματος που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γρεβενών, ο κ.Τσίπρας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές εγκαινιάζει μια νέου τύπου καμπάνια με τους πολίτες, ερχόμαστε μετά τις εκλογές να ζητήσουμε τη γνώμη τους, τις απόψεις αλλά πολύ περισσότερο ζητάμε τη συμμετοχή τους».
«Έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, να συγκροτήσουμε τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη της νέας εποχής όπου τα μέλη της δεν μπορεί να είναι οι ψηφοφόροι κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά να είναι οι συμμέτοχοι στην προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί για την πρόοδο, τη δημοκρατία και την προκοπή του τόπου» τόνισε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως αν και προεκλογικά ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για άμεση ελάφρυνση της μεσαίας τάξης, «αυτό που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση με τα μέτρα που έλαβε, είναι να φέρει ελάφρυνση 17 ευρώ το χρόνο με αποτέλεσμα να την αποδοκιμάζουν ακόμη και τα δικά της μέσα ενημέρωση με πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους».
«Αντί για ελάφρυνση τα μεσαία στρώματα και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος αναφερόμενος στα θέματα της απασχόλησης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά στα στοιχεία του Οκτωβρίου του συστήματος Εργάνη καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ δεκαοκταετίας στο ισοζύγιο προσλήψεων/απολύσεων.
«Είχαμε περίπου 260.000 περισσότερες απολύσεις από ό,τι προσλήψεις τον Οκτώβριο που μας πέρασε.
Στις προσλήψεις μέσα σε τέσσερις μήνες αντιστράφηκε ο λόγος από 60/40 σταθερής/ελαστικής απασχόλησης να γίνει 40/60.
Η δεύτερη μεγάλη διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης ήταν το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Αυτοί που έσπειραν διχόνοια και το μίσος πριν από τις εκλογές με το που ήλθαν στην εξουσία απλά ανέφεραν ότι θα τιμήσουν τη συμφωνία εγκαταλείποντας τους πολίτες που τους πίστευαν» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο προσφυγικό υπενθύμισε τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ που έλεγαν ότι «θα λύσουν το πρόβλημα που δήθεν δημιουργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Για κακή τους τύχη από τα 5.000 άτομα που ήταν Μόρια μέσα σε μόλις τρεις μήνες ο αριθμός των προσφύγων έχει ανέλθει 15.000.
Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα και είναι το μοναδικό στο οποίο δεν αφήσαμε εντελώς στρωμένο έδαφος όπως στα περισσότερα θέματα της χώρας» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ίδιο θέμα τόνισε ότι όταν ήταν πρωθυπουργός επισκέφθηκε τρεις φορές την Τουρκία και δεν δίστασε ακόμη και εν μέσω προσφυγικής κρίσης να θέσει το θέμα τόσο της ροής των προσφύγων όσο και τα ζητήματα που σχετίζονται με τη Συνθήκη της Λωζάνης, την παράνομη κατοχή μέρους της Κύπρου, αλλά και για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.
«Είμαστε περήφανοι ως Αριστερά για την πατριωτική μας στάση.
Άλλοι δεν πρέπει να είναι περήφανοι, διότι με κορώνες, με ψευτοπατριωτισμούς, με πατριδοκαπηλία, έκαναν πολιτική καριέρα και έγιναν πρωθυπουργοί, πουλώντας φούμαρα στον ελληνικό λαό»  υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.
Στη συνέχεια της περιοδείας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 19:30 το απόγευμα θα επισκεφθεί την πόλη της Κοζάνης όπου θα συμμετάσχει στην ανοικτή συνέλευση μελών και φίλων του κόμματος στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης