Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξεχώρισε η Coca Cola και οι εκθέσεις για τη Lamda

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξεχώρισε η Coca Cola και οι εκθέσεις για τη Lamda
ΑΓΟΡΑ: Coca Cola και Lamda τράβηξαν όλα τα βλέμματα στη σημερινή συνεδρίαση. Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου (αυτά που γνωστοποίησε τουλάχιστον) η Coca Cola άρεσαν φαίνεται στους επενδυτές, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα χαμηλά της μετοχής και την έστειλαν σημαντικά υψηλότερα.

Έβαλε δυνατή πλάτη σήμερα η μετοχή και βοήθησε την επενδυτική ψυχολογία. Μετά η Lamda με υψηλό όγκο συναλλαγών έδωσε και αυτή ώθηση στην ψυχολογία. Οι αναλυτές έσπρωξαν τη μετοχή καθώς ενσωματώνουν στις εκτιμήσεις τους και το Ελληνικό.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τις αναλύσεις και για τη μελλοντική αξία του project, αλλά βρε παιδιά ας περιμένουμε πρώτα να μπει καμιά μπουλντόζα και μετά εδώ είμαστε να βάλουμε όση υπεραξία θέλετε.

COCA COLA: Θεαματική η κίνηση με την αγορά να ψάχνει και κάτι άλλο πέρα από τα αποτελέσματα. Αυτά ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά ίσως οι εκτιμήσεις κάποιων traders να έπεσαν έξω και να τους ανάγκασαν να «κυνηγήσουν» τη μετοχή για να κλείσουν το άνοιγμά τους.

Η μετοχή είχε φτάσει λίγο υψηλότερα από τα χαμηλά έτους και πολλοί επενδυτές της αναζητούσαν την αιτία. Σήμερα ξέσπασε ο τίτλος και έφτασε μέχρι τα 29,83 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 28,93 ευρώ με άνοδο 5,09% και υψηλό όγκο άνω των 300 χιλ. τεμαχίων. Ρεκόρ για το 2019 ο όγκος.

LAMDA: Η Euroxx ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής δίνοντας τιμή στόχο μετά την αύξηση τα 12,60 ευρώ. Εντοπίζει δηλαδή ένα μεγάλο περιθώριο ανόδου. Η Eurobank από την άλλη σημειώνει πως με βάσει τα τωρινά περιουσιακά στοιχεία η Lamda έχει καθαρή αξία ενεργητικού για το 2020 667 εκατ. ευρώ και μετά την αύξηση και την επιμέτρηση της αξίας του Ελληνικού η καθαρή αξία ενεργητικού ανεβαίνει στα 1,97 δισ. ευρώ.

Το μπαράζ των εκθέσεων ενόψει της αύξησης κεφαλαίου και φυσικά το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει έδωσε σημαντική κίνηση σήμερα στη μετοχή και αύξησε και τον όγκο. Σημαντικό για τη στήλη είναι το γεγονός ότι η Euroxx περιμένει ότι η αύξηση θα γίνει στα 7,10 ευρώ.

Η μετοχή έκλεισε στα 7,55 ευρώ με άνοδο 5,59% και υψηλό όγκο 690 χιλ. τεμάχια. Για λίγα τεμάχια δεν έφτασε ο όγκος στο 1% του συνόλου των μετοχών. Η αποτίμηση στα 601 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Πιέστηκε σήμερα και έκλεισε στα 9,5650 ευρώ με απώλειες 1,39% και όγκο 734 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε η Alpha Bank και μετά η Εθνική Τράπεζα. Ζορίστηκε λίγο η Eurobank αλλά έκλεισε με οριακή άνοδο. Η Πειραιώς ήταν η μόνη με απώλειες.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η εταιρεία ανακοίνωσε πως καταρτίστηκε MoU με εταιρεία που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη για τη διενέργεια διαπραγματεύσεων σχετικά με την πώληση μετοχών της Πόρτο Καρράς. Η μετοχή έκλεισε στα 2,41 ευρώ με άνοδο 2,99% και όγκο 19 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Ο Τηλέμαχος Λαβίδας για την υπόθεση της εσωτερικής πληροφόρησης φέρεται να έχει προτείνει πακέτο εγγύησης ύψους 26 εκατ. δολάρια για να βγει από τη φυλακή.

ΚΡΕΚΑ: Εδώ και μέρες υπήρχε αγοραστής στο limit up αλλά δεν μπορούσε να κλείσει εκεί η μετοχή είτε γιατί δεν έκανε πράξη είτε γιατί έκανε ελάχιστο όγκο και μεσοσταθμικά έκλεινε αμετάβλητη. Σήμερα στο κλείσιμο έγινε όγκος 20 χιλ. τεμάχια στο +19,12% και η μετοχή έκλεισε στα 0,0405 ευρώ αλλά έμεινε με αγοραστές στην τιμή κλεισίματος.

ΜΕΒΑΚΟ: Κάλυψε όλη τη διόρθωση των προηγούμενων ημερών και έκλεισε σε νέα υψηλά με όγκο 30 χιλ. τεμάχια. Στα 1,78 ευρώ και στο +14,10%.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Πήγε μέχρι και τα 0,30 ευρώ και έκλεισε στα 0,2640 ευρώ με όγκο 75 χιλ. τεμάχια.

ΜΛΣ: Εξακολουθεί να έχει υψηλή μεταβλητότητα. Υψηλό ημέρας στα 1,1750 ευρώ και χαμηλό στα 1,02 ευρώ. Το κλείσιμο στα 1,0650 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης