Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτη σταθεροποίηση στη Wall Street μετά τα ιστορικά υψηλά - Στο +0,01% ο Dow Jones

tags :
Απόλυτη σταθεροποίηση στη Wall Street μετά τα ιστορικά υψηλά - Στο +0,01% ο Dow Jones
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Πρακτικά στάσημοι παρέμειναν στη σημερινή συνεδρίαση (14/11/2019) οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τα ιστορικά υψηλά που κατέκτησαν την Τετάρτη 13/11 και στον απόηχο του «παγώματος» των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Image
Κέρδη +0,01% για τον Dow Jones στις 27.785 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,1% στις 3.096 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται -0,04% χαμηλότερα στο επίπεδο των 8.479 μονάδων.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal οι διαπραγματεύσεις για το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν «παγώσει» καθώς το Πεκίνο φαίνεται να υπαναχωρεί από τη δέσμευσή του για αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων αξίας 50 δισ. δολαρίων.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο αρνητικά ήταν τα μηνύματα από την αγορά εργασίας καθώς στις 225 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 9 Νοεμβρίου 2019, από 211 χιλ. αιτήσεις προηγουμένως.
Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.
Οι αναλυτές ανέμεναν πολύ μικρότερη άνοδος, στις 215 χιλ.
Ο μέσος όρος των αιτήσεων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, αυξήθηκε στις 217.000 από 215.250 την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο αριθμός των Αμερικανών που εξακολουθούν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας υποχώρησε στα 1,683 εκατομμύρια από 1,693 την περασμένη εβδομάδα.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι κατά +0,4% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ανακάμπτοντας από την υποχώρηση του Σεπτεμβρίου.
Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,1% τον Οκτώβριο.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image
Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω αβεβαιότητας για οικονομία και εμπόριο

Μπορεί η οικονομία της Γερμανίας να απέφυγε οριακά την τεχνική ύφεση στο γ΄τρίμηνο του 2019, ωστόσο οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν επιφυλακτικοί, με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Peter Altmaier, να χαρακτηρίζει εύθραυστη την ανάπτυξη.
Την ίδια, ώρα διατηρήθηκε η αβεβαιότητα για την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Image
Ειδικότερα, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,37% στις 13.180 μονάδες.
Η μετοχή της Daimler υποχώρησε πάνω από 3% αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων θα πλήξουν τα κέρδη για το 2020 και το 2021, αναγκάζοντάς την να επιδιώξει περικοπές στο κόστος του προσωπικού άνω του 1 δισεκ. ευρώ έως τα τέλη του 2022.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο είχε πτώση 0,76% στις 7.295 μονάδες.
Η μετοχή της βρετανικής εταιρίας ειδών πολυτελείας Burberry σημείωσε ράλι με κέρδη άνω του 8% καθώς ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της το δεύτερο τρίμηνο.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.901 μονάδες με πτώση -0,1%.
Image
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε 0,38% στις 23.488 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 είχε απώλειες 0,2% στις 9.176 μονάδες.
Image
Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οριακά απέφυγε η Γερμανία την τεχνική ύφεση στο γ΄τρίμηνο του 2019.
Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας αναπτύχθηκε με ρυθμό +0,1% στο γ΄τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Deststis, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν επιβράδυνση -0,1%.
Τα στοιχεία για το ΑΕΠ β΄τριμήνου 2019 αναθεωρήθηκαν πτωτικά στο -0,2% από -0,1%.
Σε ετήσια βάση, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό +0,5% το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2019.
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Peter Altmaier δήλωσε ότι ενώ τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η Γερμανία απέφυγε την τεχνική ύφεση, η οικονομική ανάπτυξη παραμένει εύθραυστη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Δεν υπάρχει ύφεση, αλλά οπωσδήποτε μιλάμε για μία πολύ αδύναμη οικονομία», σχολιάζει το CNBC ο Claus Vistesen, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics.
Οι αναλυτές αποδίδουν την αποδυνάμωση της γερμανικής οικονομίας στην επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης η οποία έχει πλήξει τις εξαγωγές, σε συνδυασμό με την πολιτική αβεβαιότητα και τις δομικές αλλαγές στον κλάδο των κατασκευαστών αυτοκινήτου.

MarketWatch: Τα δύο σενάρια για τη Wall Street... που είναι αρνητικά - Τα 9 σημάδια

Δύο πιθανά σενάρια αναπτύσσονται στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ.
Και τα δύο πρέπει να θεωρούνται κόκκινες προειδοποιήσεις από τους συνετούς επενδυτές, αναφέρει το MarketWatch, με αφορμή την ανάλυση των παρακάτω στοιχείων:
• Το γράφημα δείχνει ότι η Wall Street έχει κάνει ήδη ένα ισχυρό ράλι.
• Το διάγραμμα δείχνει ότι η δράση τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά μετά το ράλι είναι υποτονική. Αυτό είναι αρνητικό για το χρηματιστήριο.
• Το διάγραμμα δείχνει ότι η κορυφαία γραμμή τάσης υποδηλώνει πιθανή ζώνη αντίστασης. Αυτό είναι αρνητικό.
• Ο δείκτης σχετικής αντοχής (RSI) δείχνει ότι η αγορά είναι υπερτιμημένη. Αυτό είναι αρνητικό.
• Το διάγραμμα δείχνει ότι η ένταση είναι χαμηλή. Αυτό είναι αρνητικό.
• Το γράφημα δείχνει ότι εάν υπάρχει ξεμπλοκάρισμα πάνω από την κορυφαία γραμμή τάσης, η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να παρουσιάσει σημαντική επιτάχυνση στην ανοδική πορεία. Αυτό είναι θετικό.
• Οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως το Amazon, η Apple και το Facebook βλέπουν ισχυρές ροές χρημάτων από. Αυτό είναι θετικό πολύ βραχυπρόθεσμα.
• Οι μετοχές ημιαγωγών είναι συχνά πρώιμοι δείκτες. Οι ροές χρημάτων σε Intel, AMD, Applied Materials και Nvidia είναι πολύ θετικές. Αυτός είναι ένας θετικός δείκτης πολύ βραχυπρόθεσμα.
Με βάση τα παραπάνω, δύο είναι τα πιθανά σενάρια.
• Προσεγγίζουμε το τέλος του έτους.
Φαίνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός διαχειριστών υστερεί σε σχέση με τα σημεία αναφοράς τους.
Ο χρόνος εξαντλείται για να τα καλύψουν.
Γνωρίζουμε ήδη ότι ο Πρόεδρος Trump υποστηρίζει στην κίνηση των αγορών, επομένως είναι σε θέση να κάνει δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν την αγορά ψηλότερα.
Αν η αγορά οδηγηθεί υψηλότερα και σπάσει την κορυφαία γραμμή τάσης που εμφανίζεται στο διάγραμμα, το μοτίβο θα οριστεί για μεγάλο άλμα.
Πολλοί διαχειριστές χρημάτων με καθυστέρηση θα ρίξουν προσοχή τους σε αυτό, προσθέτοντας καύσιμα στους ισχυρότερους τίτλους για να καλύψουν τη διαφορά.
Μια τέτοια συμπεριφορά είναι ασφαλώς απερίσκεπτη, αλλά ακριβώς αυτό συμβαίνει.
• Εάν δεν ήταν το τέλος του έτους, η υστέρηση των διαχειριστών και η ικανότητα του Trump να επηρεάσει τη χρηματιστηριακή αγορά - το μοτίβο που εμφανίζεται στο γράφημα θα δημιουργηθεί για ένα pullback.
Εάν προκύψει σημαντική προσπάθεια, οι διαχειριστές χρήματος με σημαντικά κέρδη ενδέχεται να θέλουν να κλειδώσουν αυτά τα κέρδη με πώληση ή αντιστάθμιση.
Αυτό μπορεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση στη Wall Street.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης