Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσίασαν τράπεζες, Coca Cola και αρκετές ακόμα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσίασαν τράπεζες, Coca Cola και αρκετές ακόμα
ΑΓΟΡΑ: Δώστε μας μάτια να τη βλέπουμε! Για κάτι τέτοιες συνεδριάσεις ζούμε. Εκεί που δεν το περιμένεις κάνει τη διαφορά και σου θυμίζει ότι δεν έχει τελειώσει. Ότι είναι ακόμα ζωντανή. Μας άρεσε ιδιαίτερα η συνεδρίαση γιατί είχε πολλούς πρωταγωνιστές, πολλά «γιατί», μεγάλο τζίρο και πολλά νέα υψηλά.

Ξέσπασαν οι τράπεζες και πήγαν σε νέα υψηλά έτους και κάτι παραπάνω. Τώρα αν είναι 16 ή 17 ή 18 μηνών λίγη σημασία έχει. Η ουσία είναι πως ήταν εξαιρετικές. Τρομερή κίνηση από την Coca Cola, η οποία σε δύο συνεδριάσεις πήρε πίσω σχεδόν τις απώλειες αρκετών βδομάδων. Πήγε εκεί που ήταν δυο μήνες πριν.

Σημειώστε πως 15 από τις 25 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχαν τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ με τις Alpha Bank, Eurobank και Εθνική να έχουν πάνω από 13 εκατ. ευρώ η κάθε μία.

COCA COLA: Θα εκδοθεί ομολογιακό αλλά ακόμα το ύψος του δεν είναι γνωστό. Θα το μάθουμε αργότερα. Τα 5 δισ. αναφέρονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Η αντίδραση της μετοχής συνεχίστηκε και σήμερα με εντυπωσιακό ρυθμό. Εκτιμούμε πως η άνοδος δεν οφείλεται μόνο στα αποτελέσματα τα οποία ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Αλλά αυτό είναι μία δική μας υπόθεση βάσει της συμπεριφοράς της στο ταμπλό. Στα 30,28 ευρώ και στο +4,67% με όγκο 102 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 11,1 δισ. ευρώ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα υψηλά 17 μηνών για το δείκτη. Γύρισε εκεί που ήταν τον Ιούνιο του 2018. Νέα υψηλά αντίστοιχων μηνών από την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και τη Eurobank. Η τελευταία εξακολουθεί να εντυπωσιάζει. Νομίζουμε πως ο βασικός μέτοχος τώρα αρχίζει να γράφει κέρδη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Όταν λέγαμε πως σου δίνουν όσα θέλεις και σε όποια τιμή, αυτό εννοούσαμε. Η μετοχή δεν έκανε μεγάλο όγκο τελευταία γιατί είχε αδύναμους αγοραστές. Σήμερα που εμφανίστηκε μεγάλος αγοραστής έκανε πάνω από 1% του μετοχικού κεφαλαίου.

Για να καταλάβετε το μέγεθος του πωλητή, εκτός από όλο τον όγκο που έκανε σε όλη τη συνεδρίαση, στις τελικές δημοπρασίες μπήκε εντολή αγοράς 100 χιλ. τεμαχίων στα 1,79 ευρώ και καλυπτόταν όλη στα 1,7780 ευρώ. Μπαινόβγαιναν και κάποιες άλλες καλές εντολές αγοράς σε υψηλότερες τιμές αλλά και αυτές καλύπτονταν χαμηλότερα.

Τελικά ακυρώθηκαν και η μετοχή έκλεισε στα 1,7560 ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως ο πωλητής δεν τελείωσε. Καλή όμως η κίνηση και η άνοδος ήταν της τάξης του 4,77% και ο όγκος ο συνολικός ξεπέρασε τα 2,5 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 376 εκατ. ευρώ. Να θυμίζουμε ότι έχει μέσα και την Άνεμος. Έτσι για να μην το ξεχνάμε…

CENERGY: Για μία ακόμη φορά κράτησε τη στήριξη και έβγαλε αντίδραση. Στα 1,3520 ευρώ και στο +2,89% με όγκο 97 χιλ. τεμάχια.

PROFILE: Στις 28 Νοεμβρίου θα γίνει εκποίηση μετοχών που είχαν ενεχυριαστεί και ήταν κυριότητας της ΔΡΑΞ ΑΧΕ. Πρόκειται για 287 χιλ. μετοχές περίπου της εισηγμένης μεταξύ άλλων, αλλά μάλλον οι αγοραστές έχουν ήδη βρεθεί.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Μεγάλες εντολές αγοράς στα 8 ευρώ! Με όγκο 38 χιλ. τεμάχια και με αγοραστές το κλείσιμο στα 8 ευρώ.

AS COMPANY: Έκανε όγκο 117 χιλ. Τεμάχια και έκλεισε στα 2,84 ευρώ και στο -2,41% με υψηλό ημέρας τα 2,93 ευρώ και χαμηλό τα 2,83 ευρώ.

PASAL: Στο -20% με όγκο 126 χιλ. τεμάχια και 156 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστο.

ΕΥΔΑΠ: Με μικρή άνοδο στο κλείσιμο αλλά βγαίνουν κομμάτια λίγο πάνω από τα 7,50 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Μπορεί και καλύτερα. Αν συνεχιστεί το καλό κλίμα λογικά θα δοκιμάσει την αντοχή της αντίστασης των 2,25 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης