Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόσκληση Zaev σε Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Β. Μακεδονία μέχρι το τέλος του 2019 - Η συνάντησή τους διήρκησε 40 λεπτά

tags :
Πρόσκληση Zaev σε Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Β. Μακεδονία μέχρι το τέλος του 2019 -  Η συνάντησή τους διήρκησε 40 λεπτά
Πρόσκληση Zaev σε Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία μέχρι το τέλος του 2019
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Z. Zaev, στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Summit.
Πρώτος έφθασε στην αίθουσα της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης και αμέσως μετά ο κ. Zaev.
Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετέχουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.
Η συνάντησή τους διήρκησε 40 λεπτά.
Ο Zaev απηύθυνε πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία μέχρι το τέλος του 2019.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν προέβη σε δηλώσεις μετα τη συνάντηση τους.

Συνάντηση με Borisov

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βούλγαρο ομόλογό του B. Borisov, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019.
Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν εγκάρδια χειραψία και πριν αποχωρήσουν τα τηλεοπτικά συνεργεία είπαν μεταξύ τους πόσο καλοί φίλοι είναι, αναφέρθηκαν στην πρώτη φορά που γνωρίστηκαν όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, και μάλιστα τότε ο κ. Μπορίσοφ του είχε δώσει συμβουλές πώς θα γίνει πρωθυπουργός και είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι θα γίνει πρωθυπουργός.
Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου πρωθυπουργού, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης