Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Vucic (πρόεδρος Σερβίας) - Δένδια: Η Σερβία επιθυμεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Ελλάδα

tags :
Συνάντηση Vucic (πρόεδρος Σερβίας) - Δένδια: Η Σερβία επιθυμεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Ελλάδα
O πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ «για την βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας»
Η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας μετά την συνάντηση του προέδρου Alexandar Vucic με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Επισημαίνεται ότι η Σερβία επιθυμεί την ανάπτυξη ιδιαίτερων σχέσεων με την Ελλάδα και υπογραμμίζεται πως η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ λειτούργησε θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Ο πρόεδρος Vucic εκτιμά ως ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του κ. Δένδια στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την 3η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.
Αναμένουμε στην συνάντηση αυτή να υπογραφεί διακήρυξη για την σύναψη σχέσεων στρατηγικού εταίρου μεταξύ των δύο χωρών» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο του Vucic.
Τονίζεται επίσης ότι ο πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ «για την βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας».
Ο Alexandar Vucic - όπως αναφέρεται - εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του και για την στάση της Ελλάδας στο ζήτημα του Κοσόβου.
«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την στάση αρχής που τηρεί η Ελλάδα μη αναγνωρίζοντας την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Είμαστε επίσης ευγνώμονες στην Ελλάδα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας καθώς και για την στήριξη που παρέχει στην εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελών» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε σήμερα μονοήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του Ivica Dacic.
Ο Έλληνας υπουργός εκτός από τις επαφές με την πολιτική ηγεσία της Σερβίας συναντήθηκε αργά το απόγευμα και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Κατά την συνάντηση αυτή ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η επιχειρηματική εξωστρέφεια είναι βασική αρχή της κυβέρνησης και τους διαβεβαίωσε πως θα έχουν την αρωγή του ελληνικού κράτους σε οτιδήποτε χρειαστούν.
«Τα θεσμικά όργανα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχουν λάβει σαφή εντολή να παράσχουν κάθε δυνατή υποστήριξη και να διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα των ελληνικών εταιριών» επισήμανε ο κ. Δένδιας στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης