Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόλις 13,1 εκ. τηλεθεατές είδαν την 1η τηλεοπτική ακρόαση της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Trump - Πρώτα στοιχεία

Μόλις 13,1 εκ. τηλεθεατές είδαν την 1η τηλεοπτική ακρόαση της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Trump - Πρώτα στοιχεία
Η πρώτη τηλεοπτική ακρόαση σχετικά με την έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Donald Trump την Τετάρτη προσέλκυσε 13,1 εκατομμύρια τηλεθεατές σε έξι δίκτυα εκπομπής και καλωδιακής τηλεόρασης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το CNN σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.
Την ώρα που ο Donald Trump συναντούσε τον Tayyip Erdogan στον Λευκό Οίκο, 13,1 εκατομμύρια Αμερικανοί στήθηκαν στη μικρή οθόνη για ένα τηλεοπτικό θρίλερ που δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εδώ και δύο δεκαετίες: τις δημόσιες, συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή ενός εν ενεργεία προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης.
Υπενθυμίζεται, πως περίπου 20 εκατομμύρια τηλεθεατές των ΗΠΑ είδαν το 2018 τον υποψήφιο του Brett Kavanaugh και την Christine Blasey Ford, καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Stanford, που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση.
Τα τελικά στοιχεία θα δοθούν αργά την Πέμπτη, από την εταιρία μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen.

Η πρώτη μέρα των ανοιχτών συνεδριάσεων...

Αξίζει να σημειωθεί πως, ανοίγοντας τις δημόσιες, πλέον, συνεδριάσεις της επιτροπής Πληροφοριών, ο Δημοκρατικός πρόεδρός της, Adam Schiff, κατηγόρησε τον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» με αφορμή το επίμαχο τηλεφώνημά του στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenski, στις 25 Ιουλίου.
Συνοψίζοντας το κατηγορητήριο των Δημοκρατικών, ο Schiff υποστήριξε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πίεσε τον Ουκρανό ομόλογό του να ανοίξει έρευνα για υποτιθέμενη διαφθορά του Δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου Joe Biden και του γιου του Hunter, υποτάσσοντας την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στο προσωπικό του πολιτικό όφελος. «Αν αυτός δεν είναι λόγος για παραπομπή, τότε τι είναι άραγε;», διερωτήθηκε ρητορικώς ο Schiff.
Απαντώντας, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην επιτροπή, David Nunez, έκανε λόγο για «θεατρική παράσταση» των Δημοκρατικών, υποστηρίζοντας ότι κατέφυγαν στην ουκρανική υπόθεση από τη στιγμή που κατέρρευσε η προσπάθειά τους «να βγάλουν τον πρόεδρο πράκτορα της Ρωσίας» μέσω των ερευνών του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για τις εκλογές του 2016.
Στη χθεσινή συνεδρίαση κατέθεσαν ο αναπληρωτής υφυπουργός για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Τζορτζ Κεντ, και ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Γουίλιαμ Τέιλορ.
Ο Kent έκανε λόγο για «εκστρατεία σπίλωσης» της Αμερικανίδας πρέσβειρας στο Κίεβο, Marie Yovanovic, την οποία απέλυσε ο πρόεδρος Τραμπ. Από την πλευρά του, ο Τέιλορ δήλωσε ότι ο πρόεδρος είχε δημιουργήσει παράλληλο μηχανισμό παρέμβασης στην Ουκρανία, εκτός Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου συμμετείχαν ο προσωπικός του δικηγόρος Rudolf Guliani, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ε.Ε. Gordon Sonland.
Επικαλούμενος μαρτυρίες τρίτων, υποστήριξε ότι ο Τραμπ όντως εκβίασε τον Zelenski να ξεκινήσει έρευνα κατά των Μπάιντεν, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έκοβε την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης