Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο καθώς χαλαρώνουν οι ανησυχίες για τη ζήτηση - Στο +1,64% και τα 63,30 δολ. το Brent

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο καθώς χαλαρώνουν οι ανησυχίες για τη ζήτηση - Στο +1,64% και τα 63,30 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +1,78% στα 57,78 δολ.
Ισχυρά κέρδη σημείωσε σήμερα Παρασκευή (15/11) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, στον απόηχο της νέας αύξησης που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα αποθέματα αμερικανικού αργού, αλλά και χάρη στην αισιοδοξία των επενδυτών ότι η ζήτηση για μαύρο χρυσό θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,64% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,30 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,78% στα 57,78 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2019, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν άνοδο της τάξεως των 1,65 εκατ. βαρελιών.
Image
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 1,17 εκατ. βαρέλια, ενώ τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, έναντι πτώσης 950 χιλ. βαρελιών που εκτιμούσαν οι αναλυτές.
«Για άλλη μία φορά, η άνοδος των αποθεμάτων άρχεται στα αναμενόμενα επίπεδα, καθώς οδεύουμε προς τον χειμώνα», δήλωσε ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishnan, προσθέτοντας ότι «τόσο η άνοδος των αποθεμάτων αργού όσο και η άνοδος στα αποθέματα βενζίνης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ειδικά η βενζίνη η οποία κινήθηκε αντίθετα σε σχέση με τις προσδοκίες».
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού δημοσιεύθηκαν μία μέρα αργότερα απ' ό,τι συνήθως, λόγω αργίας την περασμένη Δευτέρα στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης