Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κοντά στην απόκτηση του Πόρτο Καρράς, ο Ιβάν Σαββίδης

tags :
Κοντά στην απόκτηση του Πόρτο Καρράς, ο Ιβάν Σαββίδης
Όπως ανακοίνωσε η Τεχνική Ολυμπιακή, καταρτίστηκε μνημόνιο συναντίληψης (MoU) για τη διενέργεια διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές
Κοντά στην ολοκλήρωση της πώλησης του Πόρτο Καρράς σε εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, βρίσκεται η ιδιοκτήτρια εταιρεία Τεχνική Ολυμπιακή, συμφερόντων της οικογένειας Στέγγου.
Όπως ανακοίνωσε η Τεχνική Ολυμπιακή, καταρτίστηκε μνημόνιο συναντίληψης (MoU) για τη διενέργεια διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.



Η ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής

“Σε συνέχεια της από 29.10.2019 ανακοίνωσης, η Εταιρεία με την επωνυμία “ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.” (εφεξής Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μεταξύ της εταιρείας με την επωνυμία “Τ.Ο. International Holding Ltd” και της εταιρείας με την επωνυμία “BELTERRA INVESTMENTS Ltd” καταρτίσθηκε μνημόνιο συναντίληψης (MoU) για τη διενέργεια διαπραγματεύσεων σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρείας “ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε” που ανήκουν στην “Τ.Ο. International Holding Ltd”.
Αντίστοιχη συμφωνία καταρτίσθηκε και για τις μετοχές της “ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε” που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την Εταιρεία πρόσωπα.
Η κατάρτιση της οριστικής σύμβασης τελεί υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις (διαμόρφωση των τελικών όρων, έγκριση των αρμόδιων αρχών κ.λπ.). Η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος”.



Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η διάρκεια της περιόδου των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων.
Μεγάλο πλεονέκτημα για τον υποψήφιο αγοραστή, αποτελεί και το σχέδιο ανάπτυξης πολυτελών κατοικιών στην έκταση του Πόρτο Καρράς, για τις οποίες η Πόρτο Καρράς Α.Ε. έχει εξασφαλίσει οριστικά οικοδομική άδεια.
Το Πόρτο Καρράς έχει αποτιμηθεί προς 394,5 εκατ. ευρώ, (στοιχεία 31/12/2018), αξία που είναι μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης της 31/12/2017.
Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών θα κριθεί από το ύψος του τιμήματος στο οποίο εκτιμάται ότι θα ενσωματωθεί η υπεραξία της οικιστικής επένδυσης.
Η διαδικασία της πώλησης “τρέχει” από τις διεθνείς εταιρείες Cushman & Wakefield και Profin Management Limited.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης