Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων με 40 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε στην Πελοπόννησος EXPO 2019, ο Π. Νίκας

tags :
Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων με 40 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε στην Πελοπόννησος EXPO 2019, ο Π. Νίκας
Η Πελοπόννησος EXPO 2019 πραγματοποιείται από τα Επιμελητήρια της Γεωγραφικής Πελοποννήσου από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου 2019, στην Βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης
Η καλή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τα Επιμελητήρια “σφραγίστηκε” χθες στα εγκαίνια της έκθεσης Πελοπόννησος EXPO 2019, που παρουσιάζονται προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, τουριστικά προϊόντα και η επιχειρηματικότητα εν γένει της Πελοποννήσου.

40 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις μέσω ΕΦΕΠΑΕ
Από το βήμα της Πελοπόννησος EXPO 2019 που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει περίπου 40 εκατ. ευρώ για ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων.
Η χρηματοδότηση θα δοθεί μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” (ΕΦΕΠΑΕ).
Παράλληλα, ο κ Νίκας επαναβεβαίωσε ότι θα παράσχει στήριξη σε επιχειρήσεις για συμμετοχή τους σε εκθέσεις στο εξωτερικό που αφορούν την προβολή αγροτικών προϊόντων.



Πελοπόννησος EXPO 2019
Η Πελοπόννησος EXPO 2019 πραγματοποιείται από τα Επιμελητήρια της Γεωγραφικής Πελοποννήσου από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου 2019, στην Βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης.
Με στόχο την προβολή της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της δράσης των Ελληνικών επιχειρήσεων και φυσικά την ενίσχυση της εξωστρέφειας.
Συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, προβάλλει τη δυναμικότητά τους, δίνει την ευκαιρία για επαγγελματικά ανοίγματα και αναπτύσσει δράσεις στήριξης των τοπικών προϊόντων και των επιχειρηματιών.



Η στήριξη των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων
Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη στήριξη των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και του αγροτικού τομέα, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.
Ο υπεύθυνος τομέα Αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης τόνισε ότι το ζητούμενο για τις επιχειρήσεις είναι να στοχεύσουν στην εξωστρέφεια.
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μίλησε για τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που κράτησαν όρθια την ελληνική οικονομία. Και βρίσκονται στο επίκεντρο του «Σχεδίου Ελλάδα», του σχεδίου του Κινήματος Αλλαγής για την ανάπτυξη στον τόπο μας.



Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης στηρίζουν την Πελοπόννησος EXPO
Η έκθεση είναι ένα στοίχημα των Πελοποννησιακών επιμελητηρίων -Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας- που φιλοδοξούν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα.
Η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης στηρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλεται, στέκονται αρωγοί και στις παράλληλες δραστηριότητες που έχουν πολιτιστικό και τουριστικό περιεχόμενο και συνδέονται με την οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη.
Οι επιχειρήσεις επιθυμούν την ανάδειξη όλων των τομέων και των προϊόντων τους ώστε να αποκτήσει η Πελοπόννησος πανελλαδικό χαρακτήρα.
Η Πελοπόννησος EXPO 2019 και οι 226 εκθέτες περιμένουν τους επισκέπτες καθημερινά από τις 4.00 το απόγευμα μέχρι και τις 9.00 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 10.00 το πρωί στην Αρκαδική πρωτεύουσα.



Πρόγραμμα έκθεσης Πελοπόννησος EXPO 2019

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης
Εκδήλωση για τον τουρισμό
Διακεκριμένοι ομιλητές-εκπρόσωποι της αιχμής του κλάδου θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις και το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας.
Θα αναλυθούν όλα τα είδη του τουρισμού (εναλλακτικός, θρησκευτικός, αλιευτικός κ.ά.) και θα αναπτυχθούν θέματα για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και τη διαχείριση των προορισμών.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης
Εκδήλωση για τον πρωτογενή τομέα
Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από τη δημιουργία συνεργασιών θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου.
Διακεκριμένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες θα αναπτύξουν θέματα όπως: Νέες Τεχνολογίες και Παραγωγική Διαδικασία, Αγροδιατροφή και Επιχειρηματικότητα, Χρηματοδοτικά Εργαλεία – Προώθηση – Branding – Πρακτικές.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου
B2B επιχειρηματικές συναντήσεις από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.
- Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων και εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για τα πελοποννησιακά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία.
Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα έχουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.
- Εκδήλωση για τον υπέροχο κόσμο του καφέ στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης. Γνωρίστε από κοντά το λόγο που κάνει τον καφέ τόσο ιδιαίτερο, διαφορετικό και ελκυστικό.
Ο barista Δημήτριος Μπουσούνης ξέρει τον τρόπο να σας μάθει πως να παρασκευάζετε τα σωστά ροφήματα καφέ.
- Εκδήλωση για τα μυστικά των cocκtails με βάση το κρασί στις 7μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης. Από τους αμπελώνες της Πελοποννήσου στο ποτήρι του cocktail.
Οινόφιλοι και επαγγελματίες της εστίασης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν και να μάθουν τα μυστικά των cocktails με βάση το κρασί από τον bartender που έχουμε συναντήσει στα σπουδαιότερα αθηναϊκά μπαρ τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου
Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων στις εγκαταστάσεις της έκθεσης
- Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι πύλες της έκθεσης σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου ετοιμάζουν και σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές σε ένα φαντασμαγορικό γαστρονομικό happening.
- Γαστρονομική εκδήλωση Δήμου Καλαμάτας στις 6 μ.μ., στο χώρο μαγειρικής της έκθεσης. Το Μαγειρείο «Βερσαλλίες» και ο Γιάννης Κούμανης θα σας ξεναγήσουν στα ιδιαίτερα γαστρονομικά μονοπάτια της Καλαμάτας, μαγειρεύοντας βραστή βουνίσια γίδα σε βελουτέ ζωμό που θα περιέχει, από τους αγρούς της περιοχής, άγρια λάπαθα και σέσκουλα, άγρια σκόρδα, καυκαλήθρες, μυρώνια και μανιτάρια shii take (εξώδιμο είδος που όμως καλλιεργείται στην περιοχή). Θα προσφερθεί με καψαλισμένα ανιτάρια, τρίμματα μυζήθρας και σπασμένα κομμάτια μανιάτικου παξιμαδιού.
- Κέρασμα με χαρακτηριστικά τοπικά γλυκά από επιχειρήσεις της περιοχής.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης