Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαριφόπουλος (Υφυπ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Οι πολίτες είναι ώριμοι για την τεχνολογία στο κράτος, χάρη στα smartphones

Ζαριφόπουλος (Υφυπ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Οι πολίτες είναι ώριμοι για την τεχνολογία στο κράτος, χάρη στα smartphones
Στόχος του κ. Ζαριφόπουλου είναι οι συναλλαγές των πολιτών με το κράτος να διεκπεραιώνονται από τον χώρο του σπιτιού ή της εργασίας των πολιτών, μέσα από την συσκευή κινητού τηλεφώνου τους
«Είμαστε έτοιμοι, είμαστε ώριμοι να δεχθούμε την τεχνολογία στο κράτος, και αυτό που μας έχει κάνει έτοιμους είναι τα smart phones», δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μιλώντας στο 4ο Thessaloniki Summit του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).  
Ο κ. Ζαριφόπουλος έθεσε ως στόχο, οι συναλλαγές των πολιτών με το κράτος να μπορούν να διεκπεραιώνονται από τον χώρο του σπιτιού ή της εργασίας των πολιτών, μέσα από την συσκευή κινητού τηλεφώνου τους.
«Στο τέλος της ημέρας δε θα γίνουμε Εσθονία σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά σίγουρα θα έχουμε μία μεγάλη πρόοδο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι έμφαση δίδεται στο ανθρώπινο δυναμικό και στο πώς χτίζονται οι ψηφιακές δεξιότητες.  
«Πρέπει να ξεκινήσουμε από την εκπαίδευση, από το παιδί της προσχολικής ηλικίας, πώς θα εντάξουμε τις ψηφιακές τεχνολογίες στην εκπαίδευση και στον τρόπο εκπαίδευσης.
Τις δεξιότητες πρέπει να τις δούμε, όχι συνολικά, αλλά σε διαφορετικά κοινά και ηλικιακές ομάδες, ώστε να καταγράψουμε τις ανάγκες και να τις καλύψουμε με κάποια προγράμματα και όχι αποσπασματικά», εξήγησε ο υφυπουργός .

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης