Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το μήνυμα της Τουρκίας: Αγοράσαμε τους S - 400 από τη Ρωσία για να τους χρησιμοποιήσουμε

Το μήνυμα της Τουρκίας: Αγοράσαμε τους S - 400 από τη Ρωσία για να τους χρησιμοποιήσουμε
Άγκυρα και η Ουάσιγκτον είναι σύμμαχοι όπως είναι και η Ρωσία και η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της
«Η Τουρκία αγόρασε τα ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 για να τα χρησιμοποιήσει και όχι για να τα βάλει στην άκρη», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ismail Demir, λίγες ημέρες μετά τις συνομιλίες Trump- Erdogan στο Λευκό Οίκο.
Η συνάντηση των δυο ανδρών στην Ουάσιγκτον την περασμένη Τετάρτη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος δέχθηκε την «επίθεση φιλίας» του Αμερικανού προέδρου σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τις αυξανόμενες διαφορές μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, από την πολιτική της Συρίας έως τις κυρώσεις και τις απειλές για την αγορά των S-400 από την Τουρκία.
Αν και Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι θα επιβληθεί κυρώσεις για την αγορά των S-400 ενώ έχει αναστείλει και την πώληση των F-35, καμία απειλή δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί παρότι η Τουρκία, άρχισε να λαμβάνει τα ρωσικά συστήματα τον Ιούλιο.
Σε συνέντευξη στο CNN Turk, ο Ismail Demir δήλωσε ότι δεν είναι λογικό να αγοράσει κάποια χώρα τέτοια συστήματα μόνο για να τα βάλει στην άκρη και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον είναι σύμμαχοι όπως και η Ρωσία και η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης