Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διασώσεις συνολικά 136 προσφύγων και μεταναστών το Σάββατο 16/11 σε Μυτιλήνη και Αλεξανδρούπολη

Διασώσεις συνολικά 136 προσφύγων και μεταναστών το Σάββατο 16/11 σε Μυτιλήνη και Αλεξανδρούπολη
Συνελήφθη ο χειριστής λέμβου στη Μυτιλήνη
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 67 προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη προχώρησαν πλωτά σκάφη δύναμης FRONTEX το πρωί του Σαββάτου 16/11, ενώ στην Αλεξανδρούπολη στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προχώρησαν στη διάσωση 61 ατόμων.
Όπως ανακοινώθηκε, το πρωί του Σαββάτου 16/11 πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'', εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου  της Μυτιλήνης πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 30 αλλοδαπούς επιβαίνοντες τους οποίους διέσωσε και μετέφερε στο λιμάνι του νησιού, ενώ συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 37 αλλοδαπών που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο ,προέβη τις  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου.
Παράλληλα, συνελήφθη ένας αλλοδαπός από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, βρέθηκε να κατέχει εντός των αποσκευών του 25 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας-γνησιότητας, ένα πλαστό και ένα κλαπέν  ταξιδιωτικό έγγραφο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα, τα καπνικά προϊόντα καθώς και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
Στην Αλεξανδρούπολη, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προέβησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση 31, που επέβαιναν στη θαλάσσια περιοχή σε πνευστή λέμβο.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 38 αλλοδαπών που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή νότια Αλεξανδρούπολης, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Τα άτομα που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αλεξανδρούπολης και προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Τέλος, στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Χίου, εντοπίστηκαν εντός των χειραποσκευών του 190 πακέτα τσιγάρων, κατά παράβαση των διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν.2960/2001).
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης