Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Pompeo στο State Department τη Δευτέρα (18/11)

Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Pompeo στο State Department τη Δευτέρα (18/11)
Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, οι εξελίξεις στο κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με αιχμή τα ενεργειακά
Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της δήλωσης προθέσεων ΗΠΑ – Κύπρου, από τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Ουάσιγκτον, έπειτα από πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του, Mike Pompeo.
Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί στο State Department τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι τοπική ώρα (20:00 ώρα Κύπρου), και η πρόσκληση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνο από την υπογραφή της δήλωσης προθέσεων.
Στην ατζέντα της βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, οι εξελίξεις στο κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με αιχμή τα ενεργειακά.
Ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών για την επίσκεψη Erdogan και τις συνομιλίες του Τούρκου προέδρου με τον πρόεδρο Trump.
Παράλληλα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών θα είναι ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνεται στην Ουάσιγκτον, από το «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «Καθημερινή», σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), με θέμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειος: Νέες στρατηγικές, νέες προοπτικές».
Θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπη και τη Μεσόγειο, μαζί με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Κότσο Ανγκούτσεφ και τον Αμερικανό υφυπουργό Francis Fannon.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης