Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Η ελίτ της ΕΕ προτιμά κυβέρνηση Εργατικών μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου

Barclay (Βρετανία): Η ελίτ της ΕΕ προτιμά κυβέρνηση Εργατικών μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου
Σκοπός της ΕΕ είναι να ανακληθεί η διαδικασία αποχώρησης χωρίς να αφήσουν τους Βρετανούς να έχουν λόγο
Τις ελίτ της ΕΕ κατηγορεί ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Steve Barclay για την πιθανή εκλογή των Εργατικών στην πρωθυπουργία λέγοντας οτι θα προτιμούσαν τη διακυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αναλάβει μια κυβέρνηση των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) υπό τον Jeremy Corbyn μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας The Sunday Times που κυκλοφορεί, ο Barkley σημειώνει πως του προκάλεσαν αποτροπιασμό τα σχόλια του απερχόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του την Τετάρτη. Ο Tusk προέβλεψε σε αυτή την ομιλία ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απολέσει την επιρροή του στις διεθνείς υποθέσεις, ότι θα μετατραπεί σε "παίκτη δεύτερης κατηγορίας" αφού αποχωρήσει από την ΕΕ.
"Αυτή η ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία στη χώρα μας δείχνει ποιες είναι οι αληθινές συμπάθειες των ελίτ της ΕΕ: [θέλουν] κυβέρνηση Corbyn, που θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία και κατόπιν θα κάνει εκστρατεία εναντίον της ενόψει άλλου ενός δημοψηφίσματος, με την υποστήριξη του SNP ή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών".
Σκοπός τους είναι να ανακληθεί η διαδικασία αποχώρησης βάσει του Άρθρου 50 της Λισαβόνας "χωρίς να αφήσουν τους Βρετανούς να έχουν λόγο", διατείνεται ο Barkley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης